Falusi lencsefőzelék régi családi recept alapján
Ne várj vele szilveszterig
Ne csak a babona miatt, és ne is csak év végén kerüljön az asztalodra lencsefőzelék.

- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
Több érv is szól a lencsefőzelék mellett. Az egyik, hogy a hüvelyes zöldség nagyon egészséges, hisz tele van mindenféle vitaminnal. Továbbá nagyon finom, egyszerű és laktató. Érdemes füstölt hússal együtt, illetve annak a levében főzni. Ezt a receptet bátran kipróbálhatod.

Lencsefőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg lencse
- 3 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
- babérlevél
Elkészítés:
A lencsét alaposan mosd meg, majd válogasd át, az egészségtelen szemeket dobd ki. Tedd fel valamivel több vízbe főni, mint amennyi ellepi. Főzés során a vizet többször pótolni kell, hiszen a lencse jól megszívja magát. A főzőlébe rakd egészben a megtisztított vöröshagymát. Mehet bele a só és a bors is, a babérlevet viszont csak a végén tedd hozzá.
Amikor a lencse megpuhul, a tejfölt keverd el mustárral, és öntsd a főzelékbe. Kevergesd egy kicsit, majd főzd még öt percig. Vedd le a tűzről, fedd le, és hagyd pihenni. Így jól besűrűsödik, liszt nem is szükséges hozzá. Sült vagy füstölt hússal még melegen tálald.
Még több recept