Falusi lencsefőzelék régi családi recept alapján
Ne várj vele szilveszterig
Ne csak a babona miatt, és ne is csak év végén kerüljön az asztalodra lencsefőzelék.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Több érv is szól a lencsefőzelék mellett. Az egyik, hogy a hüvelyes zöldség nagyon egészséges, hisz tele van mindenféle vitaminnal. Továbbá nagyon finom, egyszerű és laktató. Érdemes füstölt hússal együtt, illetve annak a levében főzni. Ezt a receptet bátran kipróbálhatod.

Lencsefőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg lencse
  • 3 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A  lencsét alaposan mosd meg, majd válogasd át, az egészségtelen szemeket dobd ki. Tedd fel valamivel több vízbe főni, mint amennyi ellepi. Főzés során a vizet többször pótolni kell, hiszen a lencse jól megszívja magát. A főzőlébe rakd egészben a megtisztított vöröshagymát. Mehet bele a só és a bors is, a babérlevet viszont csak a végén tedd hozzá.

Amikor a lencse megpuhul, a tejfölt keverd el mustárral, és öntsd a főzelékbe. Kevergesd egy kicsit, majd főzd még öt percig. Vedd le a tűzről, fedd le, és hagyd pihenni. Így jól besűrűsödik, liszt nem is szükséges hozzá. Sült vagy füstölt hússal még melegen tálald. 

Ezt is szeretjük