Filléres, mégis kiadós lencsefasírt: hús nélkül is nagyon laktató
A lencsefasírt a hagyományos húsgombóc olcsóbb és könnyedebb, vegetáriánus változata.
Akkor is érdemes lencsefasírtot készítened, ha egyébként rendszeresen fogyasztasz húst, mivel köretként is kiválóan működik. Ha vegetáriánus étrendet követsz, vagy egyszerűen csak szeretnéd visszafogni a húsfogyasztást, főleg érdemes megismerkedned vele, ugyanis laktató, tele van fehérjével, és nem is kerül sokba.
Lencsefasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg lencse
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál édes paprikakrém
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 2 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lencsét előző este áztasd be. Másnap tedd fel sós vízben főni. Nagyjából fél óra kell neki, hogy megpuhuljon, de ez a lencse fajtájától is függ, ezért folyamatosan ellenőrizd. Ha már puha, szűrd le, krumplinyomóval törd össze, és hagyd kihűlni. Amikor már nem meleg, add hozzá a zúzott fokhagymát, a tojást, a pirospaprikát, a paprikakrémet, a felaprított petrezselymet, sózd, borsozd, és fokozatosan adagolj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól gyúrható masszát kapj. Egy serpenyőben hevíts olajat. A masszából formálj golyókat, és nagyobb lángon, oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra.
A hagyományos, húsos fasírt rajongóinak kötelező kipróbálni a török köftét is.
Így készül a török fasírt, a köfte: izgalmas fűszerek gazdagítják
A darált húst annyiféleképpen lehet ízesíteni, hogy nem érdemes egy verziónál maradni, próbáld ki a török változatát is.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció