Pofonegyszerű baracklekváros márványsüti
Az omlós tészta titkai
A puha, lekváros márványsütit percek alatt össze tudod állítani.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha unod a krémes, habos édességeket, a lekváros márványsüti biztosan jólesik. A hozzávalókat pedig megtalálod otthon. Készítheted kuglóf- vagy tortaformában, de egy tepsi is megteszi.

Lekváros márványsüti

Hozzávalók 12 szelethez

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál cukrozott kakaó
  • késhegynyi sütőpor
  • baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a cukorral és a tojássárgájával. Lassan adagold bele a tejet, majd dolgozd hozzá a sütőporral elegyített, átszitált lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és nagyon óvatosan forgasd a masszához, nehogy megtörjön. A tésztát oszd ketté, és az egyik felét ízesítsd a kakaóporral.

A sütőformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és alulra önts egy világos réteget, majd egy adag barna tészta következik. Egy villával forgasd jól össze a két különböző színű masszát. Nyúlj le, egészen a forma aljáig, úgy keverd össze a rétegeket. Folytasd így egészen addig, amíg el nem fogy a tészta. A rétegezés mellett ne feledkezz meg a keverésről sem.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Ekkor ellenőrizd, hogy tényleg elkészült-e. Szúrj a sütibe egy kést, és ha üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel, tálaláskor a tetejét kend meg lekvárral.

Ezt is szeretjük