Pofonegyszerű baracklekváros márványsüti
Az omlós tészta titkai
A puha, lekváros márványsütit percek alatt össze tudod állítani.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha unod a krémes, habos édességeket, a lekváros márványsüti biztosan jólesik. A hozzávalókat pedig megtalálod otthon. Készítheted kuglóf- vagy tortaformában, de egy tepsi is megteszi.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál cukrozott kakaó
  • késhegynyi sütőpor
  • baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a cukorral és a tojássárgájával. Lassan adagold bele a tejet, majd dolgozd hozzá a sütőporral elegyített, átszitált lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és nagyon óvatosan forgasd a masszához, nehogy megtörjön. A tésztát oszd ketté, és az egyik felét ízesítsd a kakaóporral.

A sütőformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és alulra önts egy világos réteget, majd egy adag barna tészta következik. Egy villával forgasd jól össze a két különböző színű masszát. Nyúlj le, egészen a forma aljáig, úgy keverd össze a rétegeket. Folytasd így egészen addig, amíg el nem fogy a tészta. A rétegezés mellett ne feledkezz meg a keverésről sem.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Ekkor ellenőrizd, hogy tényleg elkészült-e. Szúrj a sütibe egy kést, és ha üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel, tálaláskor a tetejét kend meg lekvárral.

Ezt is szeretjük