A megunhatatlan piskótatekercs a szezon első lekvárjából: így nem törik meg a tészta
Ez a lekváros piskótatekercs puha, tökéletes állagú, és ünnepi desszertnek is kiváló. Máskor is ezt a receptet fogod használni.

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)
Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)
Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)
Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »
Megváltozik a bőröd, ha ezt eszed: a tökmag olcsó, és tele van antioxidánsokkal »
Meghalt Karl Lagerfeld: a divat kevesebb lesz nélküle »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
Eddig azért nem vállalkoztál piskótatekercs készítésére, mert korábban repedezett a tészta, esetleg túl száraz volt? Többé nem kell ettől tartanod, csak vess be néhány trükköt! Az egyik, hogy a tojásokat jó alaposan keverd ki. Ha a lisztet átszitálod, könnyedebb lesz a tészta. Továbbá fontos, hogy nedves konyharuhával még melegen csavard fel a piskótát. Most rengeteg lekvár készül, végy le egy üveggel a sütihez.
Lekváros piskótatekercs recept
Hozzávalók 16 szelethez:
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 4 db tojás
- 4 evőkanál víz
- 1 csipet só
- 1 kisebb üveg lekvár
Elkészítés:
Fontos, hogy szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal dolgozz. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját habosítsd a cukorral, majd add hozzá a vizet. Forgasd hozzá a lisztet, végül pedig a fehérjékből vert habot is. Egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.
Arra ügyelj, hogy ne legyen túl forró a sütő, amikor a masszát beteszed, mert a cukor könnyen megéghet, és a tészta törni fog. Közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta biztosan összeesik. A sütőből kivéve borítsd a piskótát nedves konyharuhára, majd húzd le róla a papírt, és határozott mozdulattal, a ruha segítségével tekerd fel. Várd meg, míg kihűl, majd csavard le, és kend meg lekvárral. Ismét tekerd fel, és tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Még több recept