A megunhatatlan piskótatekercs a szezon első lekvárjából: így nem törik meg a tészta
Ez a lekváros piskótatekercs puha, tökéletes állagú, és ünnepi desszertnek is kiváló. Máskor is ezt a receptet fogod használni.

A megunhatatlan piskótatekercs a szezon első lekvárjából: így nem törik meg a tészta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Eddig azért nem vállalkoztál piskótatekercs készítésére, mert korábban repedezett a tészta, esetleg túl száraz volt? Többé nem kell ettől tartanod, csak vess be néhány trükköt! Az egyik, hogy a tojásokat jó alaposan keverd ki. Ha a lisztet átszitálod, könnyedebb lesz a tészta. Továbbá fontos, hogy nedves konyharuhával még melegen csavard fel a piskótát. Most rengeteg lekvár készül, végy le egy üveggel a sütihez. 

Lekváros piskótatekercs recept

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csipet
  • 1 kisebb üveg lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Fontos, hogy szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal dolgozz. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját habosítsd a cukorral, majd add hozzá a vizet. Forgasd hozzá a lisztet, végül pedig a fehérjékből vert habot is. Egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.
 

Arra ügyelj, hogy ne legyen túl forró a sütő, amikor a masszát beteszed, mert a cukor könnyen megéghet, és a tészta törni fog. Közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta biztosan összeesik. A sütőből kivéve borítsd a piskótát nedves konyharuhára, majd húzd le róla a papírt, és határozott mozdulattal, a ruha segítségével tekerd fel. Várd meg, míg kihűl, majd csavard le, és kend meg lekvárral. Ismét tekerd fel, és tálalás előtt szórd meg porcukorral. 

Ezt is szeretjük