A legfinomabb házi croissant lekvárral töltve
Ennél nem lehetne jobb reggeli
Este készítsd el a tésztát, reggel pedig süsd meg a croissant-t!

A legfinomabb házi croissant lekvárral töltve
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

Ez a blézer az őszi szezon legdögösebb viselete: még a snassz szetteket is menővé teszi »

Michael Jackson 22 éves lánya igazi vadóc: vagány fotókon a gyönyörű modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb croissant-recept, amivel eddig találkoztál. Nem kell többször nyújtani és hajtogatni, mégis finom puha lesz a tésztája. Amire a későn kelő családtagok felébrednek, a friss, meleg croissant ott illatozhat az asztalon.

Lekváros croissant

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál hideg tej
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt morzsold langyos, cukros vízbe, majd futtasd fel. Tehát várj 10-15 percig, amíg jócskán megemelkedik. A lisztet morzsold el a vajjal, add hozzá az élesztőt, egy csipetnyi sót és a cukor maradékát. A tésztát jól dolgozd össze, és tedd egy kiolajozott tálba, takard le, és rakd a hűtőbe. Minimum öt-hat óra pihentetés szükséges neki, de ha egy éjszaka áll, az sem baj.

Sodrófával nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, majd vágj ki belőle egyenlő oldalú háromszögeket. Mindegyik közepére kenj lekvárt, tekerd fel, és formáld félhold alakúra. Tedd a croissant-okat kivajazott tepsibe, a tetejüket kend meg felvert tojássárgájával, majd told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 25 percig.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük