A legfinomabb házi croissant lekvárral töltve

Ennél nem lehetne jobb reggeli

Este készítsd el a tésztát, reggel pedig süsd meg a croissant-t!

A legfinomabb házi croissant lekvárral töltve
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb croissant-recept, amivel eddig találkoztál. Nem kell többször nyújtani és hajtogatni, mégis finom puha lesz a tésztája. Amire a későn kelő családtagok felébrednek, a friss, meleg croissant ott illatozhat az asztalon.

Lekváros croissant

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál hideg tej
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt morzsold langyos, cukros vízbe, majd futtasd fel. Tehát várj 10-15 percig, amíg jócskán megemelkedik. A lisztet morzsold el a vajjal, add hozzá az élesztőt, egy csipetnyi sót és a cukor maradékát. A tésztát jól dolgozd össze, és tedd egy kiolajozott tálba, takard le, és rakd a hűtőbe. Minimum öt-hat óra pihentetés szükséges neki, de ha egy éjszaka áll, az sem baj.

Sodrófával nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, majd vágj ki belőle egyenlő oldalú háromszögeket. Mindegyik közepére kenj lekvárt, tekerd fel, és formáld félhold alakúra. Tedd a croissant-okat kivajazott tepsibe, a tetejüket kend meg felvert tojássárgájával, majd told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 25 percig.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük