Így lesz a sült csirke bőre igazán ropogós: egyetlen kihagyhatatlan hozzávaló a titka
Fejedelmi ebéd a sült csirke, és nem is bonyolult. Nagyon fontos, hogy a bőre a lehető legropogósabbra süljön.
A legropogósabb sült csirke titka a fűszeres vaj, amivel jó vastagon dörzsöld be a bőrét. A húst sütés közben érdemes a saját szaftjával locsolgatni és időnként megfordítani. Bár a köretet sokan szeretik a hússal együtt sütni, ha igazán ropogós bőrt szeretnél, ezt most felejtsd el, a sülő zöldségek párája ugyanis csak puhítja.
A legropogósabb sült csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész csirke
- 20 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 alma
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
Egy almát moss meg, vágd cikkekre, és helyezd a csirke hasüregébe. A puha vajat keverd el sóval, borssal, zúzott fokhagymával és rozmaringgal, és jó alaposan, vastagon kend be vele a csirke felületét. A sütőt melegítsd elő 160 fokra. A csirkét tedd egy tepsibe, takard le alufóliával, és így, lassú tűzön süsd nagyjából másfél órát. Közben rendszeresen fordítsd meg, és locsolgasd a keletkező szafttal. A fóliát a sütési idő felénél távolítsd el. Ha szükséges, időnként egy kevés vizet önthetsz alá.
Hasonló, de igazán ünnepi hangulatú lakoma az egészben sült pulyka is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept