Így lesz a sült csirke bőre igazán ropogós: egyetlen kihagyhatatlan hozzávaló a titka
Fejedelmi ebéd a sült csirke, és nem is bonyolult. Nagyon fontos, hogy a bőre a lehető legropogósabbra süljön.

ropogos boru sult csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legropogósabb sült csirke titka a fűszeres vaj, amivel jó vastagon dörzsöld be a bőrét. A húst sütés közben érdemes a saját szaftjával locsolgatni és időnként megfordítani. Bár a köretet sokan szeretik a hússal együtt sütni, ha igazán ropogós bőrt szeretnél, ezt most felejtsd el, a sülő zöldségek párája ugyanis csak puhítja.

A legropogósabb sült csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 egész csirke
  • 20 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 alma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy almát moss meg, vágd cikkekre, és helyezd a csirke hasüregébe. A puha vajat keverd el sóval, borssal, zúzott fokhagymával és rozmaringgal, és jó alaposan, vastagon kend be vele a csirke felületét. A sütőt melegítsd elő 160 fokra. A csirkét tedd egy tepsibe, takard le alufóliával, és így, lassú tűzön süsd nagyjából másfél órát. Közben rendszeresen fordítsd meg, és locsolgasd a keletkező szafttal. A fóliát a sütési idő felénél távolítsd el. Ha szükséges, időnként egy kevés vizet önthetsz alá.

Hasonló, de igazán ünnepi hangulatú lakoma az egészben sült pulyka is.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük