4 kedvenc szeptemberi recept
Ne bánd, hogy vége a nyárnak, inkább használd ki az ősz első hónapját, és készíts finomabbnál finomabb ételeket a párod örömére.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbben szomorúan veszik tudomásul, hogy vége a nyárnak, és elmúltak a vidám napok, pedig az ősz is sok jót tartogat.

Elsőként itt vannak a borok, a sok szép őszi gyümölcs és zöldség, hogy a kirándulásokról és az aranyló naplementéről már ne is beszéljünk.

Íme, néhány recept, amivel megünnepelheted a szeptembert.

Szőlőleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg szemelt szőlő
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl vörösbor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • darabka fahéj
  • kevés cukor

A szőlőt tedd fel főni egy liter vízzel, a vörösborral, a fűszerekkel, és kis lángon addig főzd, míg a szőlő megpuhul.

A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készíts habarást, és öntsd a leveshez. Forrald még néhány percig, hogy besűrűsödjön.

Őszi saláta

Hozzávalók:

  • 1 fürt szőlő
  • 15 dkg kecskesajt
  • egy marék dió
  • fél fej jégsaláta
  • 2 körte
  • kevés olívaolaj

A szőlőt csipkedd le a fürtről, és mosd meg. A salátát vágd keskeny csíkokra, vagy tépkedd pici darabokra. A diót pucold meg, majd aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. A körtét kockázd fel. A szőlőszemeket, a körtét és a salátát keverd össze, öntözd meg olívaolajjal, és hagyd állni kicsit. Kézzel darabold rá a kecskesajtot, majd szórd rá a pirított diót.

Rakott hagyma

Hozzávalók:

  • 5 közepes szál póréhagyma
  • 5 nagyobb krumpli
  • 3 fej hagyma
  • 1 kis fej karalábé
  • 12 dkg mozzarella sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 dkg vaj
  • őrölt bors

A krumplit főzd meg sós vízben, héjában, majd hámozd meg, és karikázd fel. A megtisztított póréhagymát vágd vékony karikákra. A meghámozott, megmosott karalábét vágd vékony szeletekre. A póréhagymát, a krumplit, a felkarikázott hagymát és a karalábét fektesd egy kivajazott tálba sorokban, pikkelyszerűen, félig egymásra fektetve, majd az egészet sózd és borsozd meg. A tejszínt keverd össze a tejjel, és öntsd a zöldségekre. A lereszelt sajtot szórd a tetejére, majd morzsold rá a vajat. Helyezd a sütőbe, és süsd körülbelül 40 percig, míg a sajt aranybarnára nem olvad.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Őszi kuglóf

Hozzávalók:

  • 3 alma
  • 3 dl víz
  • 200 g cukor
  • 3 tojás
  • 250 g liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 125 g vaj
  • 1 kiskanál fahéj
  • 50 g mazsola
  • 100 g darált dió

A karikára vágott almákat 3 kanálnyi cukorral tedd fel főni kevés vízben, és puhítsd meg egy kicsit. Ha nincs időd, elég, ha felkockázod az almát. A lisztet keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával. Verd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá a vajat, a fahéjat, a lisztes keveréket, a mazsolát és a darált diót. Kézzel keverd bele az almákat, úgy, hogy a massza állaga folyós maradjon.

A tésztát öntsd a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. 170 fokra előmelegített sütő közepén süsd 50-60 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még süsd pár percig.

Ezt is szeretjük