4 kedvenc szeptemberi recept
Ne bánd, hogy vége a nyárnak, inkább használd ki az ősz első hónapját, és készíts finomabbnál finomabb ételeket a párod örömére.
A legtöbben szomorúan veszik tudomásul, hogy vége a nyárnak, és elmúltak a vidám napok, pedig az ősz is sok jót tartogat.
Elsőként itt vannak a borok, a sok szép őszi gyümölcs és zöldség, hogy a kirándulásokról és az aranyló naplementéről már ne is beszéljünk.
Íme, néhány recept, amivel megünnepelheted a szeptembert.
Szőlőleves
Hozzávalók:
- 50 dkg szemelt szőlő
- 2 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 2 dl vörösbor
- 2 evőkanál liszt
- 2-3 szem szegfűszeg
- darabka fahéj
- kevés cukor
A szőlőt tedd fel főni egy liter vízzel, a vörösborral, a fűszerekkel, és kis lángon addig főzd, míg a szőlő megpuhul.
A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készíts habarást, és öntsd a leveshez. Forrald még néhány percig, hogy besűrűsödjön.
Őszi saláta
Hozzávalók:
- 1 fürt szőlő
- 15 dkg kecskesajt
- egy marék dió
- fél fej jégsaláta
- 2 körte
- kevés olívaolaj
A szőlőt csipkedd le a fürtről, és mosd meg. A salátát vágd keskeny csíkokra, vagy tépkedd pici darabokra. A diót pucold meg, majd aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. A körtét kockázd fel. A szőlőszemeket, a körtét és a salátát keverd össze, öntözd meg olívaolajjal, és hagyd állni kicsit. Kézzel darabold rá a kecskesajtot, majd szórd rá a pirított diót.
Rakott hagyma
Hozzávalók:
- 5 közepes szál póréhagyma
- 5 nagyobb krumpli
- 3 fej hagyma
- 1 kis fej karalábé
- 12 dkg mozzarella sajt
- 2 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 dkg vaj
- só
- őrölt bors
A krumplit főzd meg sós vízben, héjában, majd hámozd meg, és karikázd fel. A megtisztított póréhagymát vágd vékony karikákra. A meghámozott, megmosott karalábét vágd vékony szeletekre. A póréhagymát, a krumplit, a felkarikázott hagymát és a karalábét fektesd egy kivajazott tálba sorokban, pikkelyszerűen, félig egymásra fektetve, majd az egészet sózd és borsozd meg. A tejszínt keverd össze a tejjel, és öntsd a zöldségekre. A lereszelt sajtot szórd a tetejére, majd morzsold rá a vajat. Helyezd a sütőbe, és süsd körülbelül 40 percig, míg a sajt aranybarnára nem olvad.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Őszi kuglóf
Hozzávalók:
- 3 alma
- 3 dl víz
- 200 g cukor
- 3 tojás
- 250 g liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 125 g vaj
- 1 kiskanál fahéj
- 50 g mazsola
- 100 g darált dió
A karikára vágott almákat 3 kanálnyi cukorral tedd fel főni kevés vízben, és puhítsd meg egy kicsit. Ha nincs időd, elég, ha felkockázod az almát. A lisztet keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával. Verd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá a vajat, a fahéjat, a lisztes keveréket, a mazsolát és a darált diót. Kézzel keverd bele az almákat, úgy, hogy a massza állaga folyós maradjon.
A tésztát öntsd a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. 170 fokra előmelegített sütő közepén süsd 50-60 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még süsd pár percig.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha