4 kedvenc szeptemberi recept

Ne bánd, hogy vége a nyárnak, inkább használd ki az ősz első hónapját, és készíts finomabbnál finomabb ételeket a párod örömére.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbben szomorúan veszik tudomásul, hogy vége a nyárnak, és elmúltak a vidám napok, pedig az ősz is sok jót tartogat.

Elsőként itt vannak a borok, a sok szép őszi gyümölcs és zöldség, hogy a kirándulásokról és az aranyló naplementéről már ne is beszéljünk.

Íme, néhány recept, amivel megünnepelheted a szeptembert.

Szőlőleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg szemelt szőlő
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl vörösbor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • darabka fahéj
  • kevés cukor

A szőlőt tedd fel főni egy liter vízzel, a vörösborral, a fűszerekkel, és kis lángon addig főzd, míg a szőlő megpuhul.

A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készíts habarást, és öntsd a leveshez. Forrald még néhány percig, hogy besűrűsödjön.

Őszi saláta

Hozzávalók:

  • 1 fürt szőlő
  • 15 dkg kecskesajt
  • egy marék dió
  • fél fej jégsaláta
  • 2 körte
  • kevés olívaolaj

A szőlőt csipkedd le a fürtről, és mosd meg. A salátát vágd keskeny csíkokra, vagy tépkedd pici darabokra. A diót pucold meg, majd aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. A körtét kockázd fel. A szőlőszemeket, a körtét és a salátát keverd össze, öntözd meg olívaolajjal, és hagyd állni kicsit. Kézzel darabold rá a kecskesajtot, majd szórd rá a pirított diót.

Rakott hagyma

Hozzávalók:

  • 5 közepes szál póréhagyma
  • 5 nagyobb krumpli
  • 3 fej hagyma
  • 1 kis fej karalábé
  • 12 dkg mozzarella sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 dkg vaj
  • őrölt bors

A krumplit főzd meg sós vízben, héjában, majd hámozd meg, és karikázd fel. A megtisztított póréhagymát vágd vékony karikákra. A meghámozott, megmosott karalábét vágd vékony szeletekre. A póréhagymát, a krumplit, a felkarikázott hagymát és a karalábét fektesd egy kivajazott tálba sorokban, pikkelyszerűen, félig egymásra fektetve, majd az egészet sózd és borsozd meg. A tejszínt keverd össze a tejjel, és öntsd a zöldségekre. A lereszelt sajtot szórd a tetejére, majd morzsold rá a vajat. Helyezd a sütőbe, és süsd körülbelül 40 percig, míg a sajt aranybarnára nem olvad.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Őszi kuglóf

Hozzávalók:

  • 3 alma
  • 3 dl víz
  • 200 g cukor
  • 3 tojás
  • 250 g liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 125 g vaj
  • 1 kiskanál fahéj
  • 50 g mazsola
  • 100 g darált dió

A karikára vágott almákat 3 kanálnyi cukorral tedd fel főni kevés vízben, és puhítsd meg egy kicsit. Ha nincs időd, elég, ha felkockázod az almát. A lisztet keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával. Verd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá a vajat, a fahéjat, a lisztes keveréket, a mazsolát és a darált diót. Kézzel keverd bele az almákat, úgy, hogy a massza állaga folyós maradjon.

A tésztát öntsd a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. 170 fokra előmelegített sütő közepén süsd 50-60 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még süsd pár percig.

Ezt is szeretjük