A leggyorsabb csokitorta, ami szinte szétolvad a szádban: 25 perc, és kész

Az amerikaiak megőrülnek ezért az extra gyors csokitortáért. Olyan lágy, hogy külön krém nem is kell bele.

A leggyorsabb csokitorta, ami szinte szétolvad a szádban: 25 perc, és kész
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem a hagyományos csokitorta, de ezt senki sem fogja bánni. Ha nem szereted a túl krémes, émelyítő sütiket, akkor ezt a brownie-hoz nagyon hasonló édességet imádni fogod. Csak arra figyelj, hogy ne süsd túl. A tésztába tehetsz diót, nagyon jó választás hozzá a piros gyümölcsös öntet és a vaníliás fagylalt, de bevonhatod csokimázzal is.

Leggyorsabb csokitorta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Gépi vagy kézi habverővel keverd össze a cukrot, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot és a sót. Egyesével üsd bele a tojásokat, majd adagold hozzá a sütőporos lisztet és a kakaót. Vágd apró kockákra a csokit, szórd a tésztába, és dolgozd egyneművé a masszát.

A keveréket öntsd sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 15-18 percig. Akkor jó, ha a belseje még remegős, kívül viszont szilárd. Hagyd a tortaformában kihűlni, utána szedd csak ki.

Ezt is szeretjük