8 ínycsiklandó tészta: az egyedényestől a rakottig

Legyen paradicsomos, sajtos, csirkés vagy akár édes, ezek a tészták nagyon népszerűek és finomak.

Legfinomabb tészták
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs sok olyan étel, amit annyiféleképpen variálhatsz, mint a tésztát. A legtöbb családban heti egyszer biztos, hogy kerül az asztalra valamilyen formában. Rengeteg recept közül választhatsz akkor is, ha gyorsan szeretnél valami egyszerűt összedobni, és akkor is, ha igazi különlegességgel kívánod elkápráztatni a vendégeket.


Ma már pofonegyszerű dolgod van, hisz nem kell otthon szenvedni a tésztagyúrással. Elég kifőznöd egy jobb minőségű bolti változatot. Persze, a házival nehéz felvenni a versenyt. A tészta akkor az igazi, ha fogkemény. Mindenképpen bő vízben főzd ki, dobj hozzá sót, és érdemes hideg vízzel leöblíteni. Nézd meg a legkedveltebb recepteket, biztosan találsz kedvedre valót!

Az örök kedvenc spagettit sokféle szósszal kínálhatod, de talán bolognaival a legnépszerűbb. Felejtsd el a boltit, készítsd el úgy, mint az olaszok. Dobj hozzá például egy kis fahéjat.
Az egész világ imádja: a lasagne a legkedveltebb ételek listáján hosszú ideje a top 3-ban szerepel. Legtöbbször paradicsomszósszal és sok sajttal készítik. Ha variálni szeretnéd, tekercsként is kínálhatod.
Ami nálunk a nudli, az az olaszoknál a gnocchi. Ha rajongsz a mediterrán ízvilágért, paradicsomos, bazsalikomos szósszal öntsd le, és természetesen a sajt sem hiányozhat róla. Bár a tészta elkészítése pepecselős, egyáltalán nem bonyolult.
A krumplis tésztából készülő, zsemlemorzsába forgatott nudli régi kedvenc. Nem bánod meg, ha néha rászánod magad a tészta elkészítésére. Önmagában, porcukorral megszórva vagy lekvárral, mákkal is fantasztikus.
Az egyik legolcsóbb étel, és szinte mindenki szereti. A krumplis tésztát a sok hagyma és a pirospaprika teszi igazán magyarossá. A menzai kedvenc kolbásszal még tartalmasabb.
A túrós tészta is tipikus magyar fogás, ami akkor az igazi, ha sok rajta a tejföl és a szalonna. Még különlegesebbé teheted, ha a hozzávalókat sütőben összesütöd. Az biztos, hogy nem lesz száraz.
A népszerű pennét gyorsan és egyszerűen extrává teheted. Csirkével gazdagítva, sok sajttal a tetején laktató és ízletes. Tejszínnel és fűszerekkel érdemes tovább turbózni.
Ennél egyszerűbb, kényelmesebb módja nincs a tészta készítésének! Ha egyedényes carbonara spagettit főzöl, együtt készül a tészta és a szósz. A szalonnától, a fokhagymától és a parmezántól fantasztikusan ízletes lesz a fogás.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük