A főfogástól a desszertig: a legfinomabb sütőtökös ételek

Az ősz sztárja, a sütőtök tökéletes sütve, főzve, édesen, sósan, zöldfűszerekkel felturbózva. Próbáld ki minél többféle módon!

A legfinomabb sütőtökös ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ősszel a sütőtök az egyik leghálásabb alapanyag. Nemcsak finom, de viszonylag olcsó, és rendkívül egészséges is. Főleg az A-vitamin-tartalma jelentős, továbbá erősíti az immunrendszert, csökkenti a rák kialakulásának a kockázatát, és támogatja a fogyást. Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani.   

A sütőtököt a legkülönbözőbb módon felhasználhatod. Önmagában megsütve, mézzel, zöldfűszerekkel feldobva is csodás csemege. Kerülhet még rakott krumpliba, ránthatod, készíthetsz belőle levest, sőt, sütikbe is teheted. Amerikában ez egyáltalán nem szokatlan, ott jobbnál jobb desszertekbe használnak tököt. A muffin és a pite rendkívül kedvelt és az egész világon ismert. Ezekből nem hiányozhatnak a klasszikus angolul pumpkin spice-nak nevezett, vagyis a sütőtökhöz illő fűszerek, így a fahéj, a szegfűszeg, a csillagánizs vagy a gyömbér. Ideje új recepteket keresni, itt biztosan találsz neked tetszőt.

Ezt is szeretjük