Így lesz tökéletes a rántott karfiol: a bunda ropogós, a zöldség belül vajpuha

Akkor a legfinomabb a rántott karfiol, ha a bundája ropogós, a zöldség belül pedig puha omlós.

Legfinomabb rántott karfiol
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legfinomabb rántott karfiol titka az előfőzés, vagy más néven blansírozás. Ha a pár percig főzött rózsákat azonnal hideg vízbe dobod, gyorsan hűlnek ki, és megőrzik a roppanósságukat.

Legfinomabb rántott karfiol

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 1 fej karfiol
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, folyó víz alatt alaposan mosd meg, majd dobd forrásban lévő, sós vízbe. Újraforrás után azonnal szűrd le, és tedd hideg vízbe. Amíg hűl, készítsd elő a panírt: egy tálba tegyél lisztet, egy másikban verd fel a tojást, a harmadikba pedig önts zsemlemorzsát. A kihűlt karfiolrózsákat forgasd meg a szokásos módon először lisztben, utána tojásban, végül zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és oldalanként néhány perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha elkészültek, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Nagy szeletekben is kisütheted a karfiolt. Az így készült karfiolsteak sajtszósszal finom és laktató fogás.

Pirult karfiolsteak selymes sajtszósszal: húsmentes főétel nem csak vegáknak

A sajtszósz is megér egy misét, chilivel, mustárral és fokhagymával ízesítve mennyei lesz, bármilyen zöldséget feldob.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük