A 8 legfinomabb gyümölcsös piskóta: vizes, olajos vagy tejfölös tésztából

A piskóta tökéletes önmagában, gyümölccsel, tortaalapnak és tekercselve is. Válogass a legfinomabbak közül!

Legfinomabb piskóták receptekkel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magas, levegős, pihe-puha piskóta örök kedvenc, amit ráadásul rengeteg változatban elkészíthetsz. A klasszikus hattojásos tésztától sem kell tartanod, ám érdemes az olajos, a vizes, a tejfölös változatokat is kipróbálni. Nagy előnyük, hogy kevésbé kényesek. 

Ha betartasz néhány egyszerű szabályt, biztos, hogy bármelyiket választod, jól fog sikerülni a tészta. Érdemes átszitálni a lisztet, hogy könnyedebb legyen a piskóta. Fontos, hogy mindig előmelegített sütőbe tedd a tésztát, ne süsd túl magas hőfokon, és ne nyitogasd a sütőajtót, különben visszaesik. 

A legfinomabb piskóták receptekkel

A piskótát számos módon feldobhatod: tökéletes a legkülönbözőbb krémekkel, csokival, friss és idénygyümölccsel, lekvárral, tejszínnel, de akár kiváló tortaalap is lehet. Menj biztosra, és válogass a legjobbak közül! 

Ha korábban nem sikerült jól a piskóta, akkor se vásárolj kész, bolti tortalapokat: próbálkozz meg inkább az olajos tésztával! A különféle idénygyümölcsök jól illenek bele. Magas, szép és remek állagú lesz a piskóta, ami másnapra sem szárad ki.
A klasszikus, hattojásos tésztát is feldobhatod kedvenc gyümölcseiddel. A siker egyik kulcsa, hogy eltaláld a tökéletes arányokat. Ha sütőport is teszel a tésztába, biztosan nem húzzák le a gyümölcsök.
A vizes piskótát akkor is bevállalhatod, ha nincs nagy rutinod. Tedd üdévé citrommal, csodás, ahogy az aromája átjárja a tésztát. Kenyérformában sütve szépen, vékonyan tudod szeletelni.
A régi, bevált, légiesen könnyű piskótatekercset képtelenség megunni. Fontos, hogy nedves konyharuhával még melegen csavard fel a tésztát, hogy ne törjön. Bármilyen lekvárral töltve mennyei.
A tejfölös piskóta hihetetlenül könnyed és nagyon finom. Kevesebb tojás kell hozzá, és attól sem kell tartanod, hogy a tészta összeesik, miután kiveszed a sütőből. Sok gyümölccsel az igazi.
Ha szereted a kókuszt, keverj az egyszerű piskótába is! Igazán különleges lesz, ha a menzai tésztához hasonlóan sűrű, selymes csokiöntettel is leborítod.
A piskóta remek alapja lehet a kétszínű, vaníliás, kakaós sakktortának. Bár elsőre bonyolultnak tűnik, egyáltalán nem macerás elkészíteni. A mascarponés krém tökéletes bele.
A kakaóval megbolondított piskótának képtelenség ellenállni, tortaalapnak is tökéletes. Az olajos tészta remek választás. Töltheted selymes krémmel, lekvárral vagy tejszínnel is. Nagyobb alkalmakra is tervezhetsz vele.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük