A világ legfinomabb mascarponés desszertjei: a kedvenc receptjeinket mutatjuk

Vannak sütik, amiket el sem tudunk képzelni mascarpone nélkül. Ám ne csak tiramisuhoz használd, rengeteg más finomságot is készíthetsz vele!

Legfinomabb mascarponés desszertek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem hiába nagy rajongói az olaszok a különleges, tejszínből préseléssel készült, magas zsírtartalmú sajtféleségnek. A kicsit zsíros, kalóriadús, nem túl olcsó mascarpone kiváló alapanyag, amit semleges íze miatt édes és sós ételekhez is használhatsz. A húsok, tészták mellett finomabbnál finomabb sütik alapja is lehet.

A mascarpone kevert tésztákba, piskótába ugyanolyan jól megy, mint különféle pitékbe, a sajttortáról már nem is beszélve. Túróval, tejszínnel tovább fokozhatod az élvezetet, sőt, a vele készülő sütiket különféle gyümölcsökkel még ellenállhatatlanabbá teheted.  Jól jön akkor is, ha nincs sok időd a desszertkészítésre, mert sütés nélküli édességekhez is tökéletes. Ha az alábbi összeállításból válogatsz, biztos nem lősz mellé. 

A krémes tiramisuból kihagyhatatlan a mascarpone. Amilyen finom, olyan könnyű összedobni. Így akkor is praktikus, ha nem szívesen gyújtanád be a sütőt. A klasszikus változat mellett kipróbálhatod eperrel vagy más idénygyümölccsel is.
Ha a lekváros piskótatekercset unod, ideje megkóstolni mascarponéval. A vizes tészta másnapra sem lesz száraz, és a feltekeréssel sem akad majd problémád. A mascarpone tejszínnel még lágyabb és csábítóbb.
A csupa csoki brownie-t ugyancsak tuningolhatod mascarponéval. A tarka süti talán még lágyabb, mint az eredeti. Csak néhány perccel tart tovább elkészíteni. Arra figyelj, hogy ne süsd túl.
A mascarponéból könnyen készíthetsz lágy krémet, így tökéletes szinte bármilyen sütibe. Az egyszerű diós kevert is csábítóbb lesz tőle. Elhibázni pedig szinte képtelenség.
A húsvéti időszak kedvenc sütije, a répatorta sokkal finomabb, ha mascarponés krémmel kínálod. A tésztát gyorsan és egyszerűen összeállítod, és a mascarponés töltelék sem jelenthet kihívást.
A klasszikus pitét is változatosabbá teheted könnyed, mascarponés töltelékkel. Az édes tésztához és krémhez jól illenek a kicsit savanykás gyümölcsök. Málnával különösen finom.
A kedvelt sajttortákhoz mindig jól jön a mascarpone. Könnyen krémesíthető, bármivel ízesíthető. Ricottával, túróval is gazdagítható. Legtöbbször sütni sem kell, ilyen a fehér csokis változat is, amit gyümölcsökkel, szószokkal még finomabbá tehetsz.
A sajttortát pohárba is rétegezheted, legalább olyan mutatós lesz. A selymes, citromos, mascarponés desszert igazán üdítő, egyszerre fanyar és édeskés. A tetejére tejszínhab és idénygyümölcs is kerülhet.
Ezt is szeretjük