A világ legfinomabb mascarponés desszertjei: a kedvenc receptjeinket mutatjuk
Vannak sütik, amiket el sem tudunk képzelni mascarpone nélkül. Ám ne csak tiramisuhoz használd, rengeteg más finomságot is készíthetsz vele!

Nem hiába nagy rajongói az olaszok a különleges, tejszínből préseléssel készült, magas zsírtartalmú sajtféleségnek. A kicsit zsíros, kalóriadús, nem túl olcsó mascarpone kiváló alapanyag, amit semleges íze miatt édes és sós ételekhez is használhatsz. A húsok, tészták mellett finomabbnál finomabb sütik alapja is lehet.
A mascarpone kevert tésztákba, piskótába ugyanolyan jól megy, mint különféle pitékbe, a sajttortáról már nem is beszélve. Túróval, tejszínnel tovább fokozhatod az élvezetet, sőt, a vele készülő sütiket különféle gyümölcsökkel még ellenállhatatlanabbá teheted. Jól jön akkor is, ha nincs sok időd a desszertkészítésre, mert sütés nélküli édességekhez is tökéletes. Ha az alábbi összeállításból válogatsz, biztos nem lősz mellé.
OLVASD EL EZT IS!

- kakaó
- kakaós csiga
A legfinomabb kakaós sütik minden alkalomra: töltve, keverve, habosan

- sütemény
- tejszín