A legfinomabb roppanós kovászos uborka titka: ezeket a trükköket tartsd észben, hogy tökéletes legyen
Ha ezeket a trükköket megismered, idén a te kovászos uborkád is tökéletes lesz.
A nyár a házi savanyúságok eltevésének a szezonja. A tökéletes kovászos uborka a nevét a mellé tett kovászos kenyérnek köszönheti, ami segít az erjedésben. Ha biztosra akarsz menni, a kenyér mellé egy szem öreg krumplit is tegyél. Az itt megadott mennyiség egy ötliteres üveghez elég.
A tökéletes kovászos uborka
Hozzávalók 1 darabhoz
- 4 l víz
- 4 evőkanál só
- 3 kg kovászolni való uborka
- 1 szem öreg krumpli
- 1 fej fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 szál csombor
- 1 szelet kovászos kenyér
Elkészítés:
A befőttesüveget sterilizáld. Egy lábosban tegyél fel vizet forrni. Literenként egy evőkanál sót adj hozzá. Ha felforrt, hagyd langyosra hűlni.
Az uborkákat alaposan tisztítsd meg, a végüket csípd le, és négy oldalukon hosszában vágd be őket. Ügyelj rá, hogy a végüket ne vágd el, így egyben maradnak. A fokhagymát szedd gerezdjeire, és pucold meg. A krumplit hámozd meg, és vágd karikákra.
A befőttesüveg alján helyezd el a csombort, valamint a krumpli, a kapor és a fokhagyma felét. Jó szorosan pakold rá az uborkákat, a tetejükre pedig helyezd el a maradék krumplit, kaprot és fokhagymát. Öntsd fel annyi sós vízzel, amennyi ellepi. A tetejére tegyél egy szelet kenyeret. A maradék vizet tedd félre, mert még kelleni fog a pótláshoz. Az üveget állítsd kistányérra, és egy másik tányérral fedd be a tetejét. Erre a kifolyó lé miatt lesz szükség.
Az üveget állítsd meleg, de naptól védett helyre. Semmiképp ne érje forróság, attól ugyanis elveszíti a roppanósságát. A levet naponta ellenőrizd, és pótold annyival, hogy az uborkákat ellepje. Két-három nap múlva már fogyasztható. Ekkor szedd kisebb üvegekbe, a levét öntsd rá, és felhasználásig a hűtőben tartsd.
Ha gyorsan szeretnél egészséges salátát a húsok mellé, az amerikai káposztasalátánál nem kell finomabb.
Amerikai káposztasaláta egyszerűen: alig van vele munka
A színes, ropogós káposztasaláta függőséget okoz, húsok mellé és szendvicsbe pakolva is érdemes kipróbálni.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció