A 8 legfinomabb fánk: a klasszikus szalagostól a külföldi kedvencekig
Ha máskor nem, legalább farsangkor süss fánkot! A klasszikus szalagos mellett próbáld ki a gyümölcsös, a túrós és az égetett tésztákat is!

turos-csoroge
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A farsanghoz a fánk legalább úgy hozzátartozik, mint a jelmezes mulatozás, a tánc vagy a zene. Bár idén csendesebb ez az időszak, óvodába, iskolába, munkahelyre csomagolhatsz az édességből. Évszázadok óta imádják kicsik és nagyok: a fánk az 1400-as évek óta népszerű Európában, a legenda szerint az elsőt egy bécsi pék készítette. Marie Antoinette egyenesen odavolt érte, hozzánk, illetve Mátyás udvarába pedig vélhetően Olaszországból került Beatrix közvetítésével. Őseink úgy tartották, minél többször eszünk fánkot, annál jobb lesz a termés.

Minden országnak megvan a saját fánkspecialitása. Nálunk a szalagos, kelt tésztás változat talán a legnépszerűbb, de az egyszerűbb forgácsfánk is kedvelt. Érdemes megkóstolni a gyümölcsös, sütőporos változatokat, amikkel a kezdők is bátran próbálkozhatnak. 

A legfinomabb fánkok receptekkel

A franciák több fánkot is megszerettettek a világgal. Az Ekler égetett tésztából készül, a beignet pedig belül lyukas. A spanyolok churrosa is világhírű, Berlinben a cukrászdákból nem hiányozhat a Pfannkuchen. A legtöbb tészta mellé a lekvár vagy a csokiszósz tökéletes. Válogass a legnépszerűbb receptek közül! 

Ezt is szeretjük