Végre megkóstolhatod az új almatermést. Ha jóllaksz belőle, használd fel a konyhában! Olcsó, egész évben beszerezhető, és nagyon egészséges is. Tele van vitaminokkal és rostokkal, segíti az emésztést. Az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs. Főzhetsz belőle kompótot, gyümölcslevest, vagy készíthetsz belőle chipset.
Remekül illik piskótába, kevert tésztába, rétesbe, pitébe, de mesés tortát is készíthetsz almával. Rengeteg recept közül válogathatsz, érdemes újakat is kipróbálni. Csupa egyszerű finomságot gyűjtöttünk össze, ám ezeket nem csak egyszer fogod elkészíteni.

A puha piskóta hétvégére, hétköznapra, ünnepre is remek választás.
Almával még csábítóbbá teheted. Sokszor jobban esik, mint a habos, krémes desszertek. Kínálhatsz hozzá még lekvárt, vanília- vagy csokiöntetet.

Az illatos almás-grízes sütit a piskótánál is egyszerűbben elkészítheted. Olcsó, gyors, és még könnyebb dolgod lesz, ha bögrével méred ki a hozzávalókat. Persze a fahéjat se hagyd ki belőle!

Almás kuglóf is készülhet kevert tésztából.
Mákkal, dióval még pompásabb a békebeli édesség. Másnap és harmadnap is finom puha lesz. Alig van vele munka, viszont a sütési idő kicsit hosszadalmas.

Az almás-fahéjas muffin alapja is egyszerű kevert tészta. A fantasztikus süti 30 perc alatt ott lesz az asztalodon. Mindig jól jön egy forró kávé vagy tea mellé, de ünnepi alkalmakon is kapós lesz.

Az almás rétes is megunhatatlan. Elkészítheted bolti lapokból is, úgy tényleg nem okozhat problémát a kezdőknek sem. A tészta ropogós, a töltelék jó vastag, és nem megy rá az egész délelőttöd.

Diéta alatt sem kell lemondanod az édességekről,
az almás-fahéjas zabpalacsintát akkor is bátran eheted. A hagyományosnál kicsit vastagabb a tésztája, az íze pedig csodás.

Ezt az almás-csokis nasst azok a gyerekek is szívesen megeszik, akik nem különösebben rajonganak a gyümölcsért. Már az elkészítése is mókás, remek választás zsúrokra is.