Almás-fahéjas zabpalacsinta, amiből soha nem tudsz eleget sütni
Ez az almás-fahéjas zabpalacsinta nem ragad le, nagyon finom, ráadásul diéta idején is ehetsz belőle egy kicsit.
A csodás almás-fahéjas zabpalacsintával öröm a fogyókúra. Tökéletes akkor is, ha gyorsan ennél valami finomat. A hagyományosnál kicsit vastagabb a tésztája, mégis könnyű, és nagyon laktató. A zablisztet darált zabpehellyel is helyettesítheted.

Almás-fahéjas zabpalacsinta
Hozzávalók 10 darabhoz
- 20 dkg zabliszt
- 2 db alma
- 2 dl kókusztej
- 2 db tojás
- 2 teáskanál fahéj
- 2 dkg eritrit
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- kókuszolaj
Elkészítés:
Az almát reszeld le kisebb lyukú reszelőn, és szórd meg fahéjjal. Egy tálban vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a zablisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben jól keverd össze a tojást, az eritritet, a vaníliát és a kókusztejet, majd dolgozd hozzá a zablisztes elegyet, végül forgasd hozzá a kinyomkodott, fahéjas almát.
Egy serpenyőben hevíts kevés kókuszolajat, és kanalazz bele fél merőkanálnyi tésztát. Mindkét oldalát süsd aranybarnára, majd csúsztasd egy tányérra. Az elkészült palacsintákat rétegezheted is.
Ha nem diétázol, akkor juharsziruppal, almaszósszal, gyümölcsdarabokkal kínáld, úgy lesz igazán ellenállhatatlan.
