A legfinomabb lecsóalap tökéletes arányai
Így tedd el télire
Mentsd át a nyár ízeit télre, rakj el most lecsót! A hideg hónapokban örömmel használod majd fel.

A legfinomabb lecsóalap tökéletes arányai
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Télen sem lehetetlen zamatos lecsót készíteni. Ehhez azonban szükséges a finom házi alap. Ha leveszed majd a polcról, dúsíthatod virslivel, kolbásszal, tojással, de pörköltekhez is kiváló. A lecsóalapot ne eltevéskor, hanem felhasználáskor fűszerezd. 

Hozzávalók 60 decihez:

  • 5 kg paprika
  • 3 kg paradicsom
  • 2 evőkanál só
  • szalicil
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd elő a befőttesüvegeket. Forró vízben, mosogatószerrel mosd ki, majd öblítsd le a fedőkkel együtt. Ha biztosra akarsz menni, akkor ki is főzheted. Tehát állítsd az üvegeket egy nagyobb lábosba. Önts rá annyi vizet, amennyi mindet ellepi, és főzd körülbelül tíz percig.

A lecsóalaphoz a zöldségeket alaposan mosd meg. A paradicsomot merítsd pár másodpercre forrásban lévő vízbe. Utána könnyen le tudod húzni a héját, majd vágd nagyobb darabokra. A paprika csumáját és a magokat távolítsd el, és karikázd fel. Ha van sérült rész, akkor azt feltétlenül vágd ki. Tedd egy nagyobb edénybe a paradicsomot, és kezdd főzni. Ha levet enged, hozzáadhatod a paprikát, dobj rá sót, és főzd 15 percig. Utána szedd üvegekbe. Tégy mindegyikre késhegynyi szalicilt, majd celofánt, és csavard rá a tetőt. Fontos, hogy jól záródjon. Rakd száraz dunsztba, tehát alaposan csomagold be pléddel. Várd meg, amíg két-három nap alatt kihűlnek az üvegek, majd mehetnek is a kamrapolcra.

Blog.hu ajánló