Lassan sült karácsonyi pulykamell: így jönnek legjobban az ízei

A lassan sült pulykamell kevés munkával készül, és nagyon jól megőrzi az ízeit.

Lassan sült karácsonyi pulykamell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

tökéletes sültek titka általában az, hogy hagyni kell nekik elegendő időt a sütőben, hogy az ízeik jól kijöjjenek. Ezt a lassan sült pulykamellet elkészítés előtti este pácold be, majd hagyj neki két órát a sütőben, hogy szaftosra süljön. Mielőtt a tepsibe rakod, piríts kérget rá, így a leve sem szökik meg sütés közben.

Lassan sült pulykamell

Hozzávalók 6 személyre

  • 1.5 kg pulykamell
  • 5 dkg vaj
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál vöröshagymapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat keverd el az őrölt köménnyel, a füstölt paprikával, a cukorral, a fokhagyma- és vöröshagymaporral, a sóval és a borssal. Kend meg ezzel a keverékkel az egész pulykamellet, és pihentesd egy éjszakát a hűtőben.

Másnap forró, száraz serpenyőben piríts a felszínére kérget, majd emeld át egy tepsibe. Kockázz vajat a tetejére, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. 90 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 20 percig. Tálald tepsis krumplival és majonézes salátával.

Narancsos mázzal sült, omlós sonka: az ünnepi asztal éke lesz

Mutatós, omlós és nagyon finom a narancsos mázzal sült sonka, a karácsonyi menü fénypontja és új kedvence lesz!

Elolvasom

Kép: Diana Miller / Getty Images

Ezt is szeretjük