Lassan sült karácsonyi pulykamell: így jönnek legjobban az ízei
A lassan sült pulykamell kevés munkával készül, és nagyon jól megőrzi az ízeit.

A tökéletes sültek titka általában az, hogy hagyni kell nekik elegendő időt a sütőben, hogy az ízeik jól kijöjjenek. Ezt a lassan sült pulykamellet elkészítés előtti este pácold be, majd hagyj neki két órát a sütőben, hogy szaftosra süljön. Mielőtt a tepsibe rakod, piríts kérget rá, így a leve sem szökik meg sütés közben.
Lassan sült pulykamell
Hozzávalók 6 személyre
- 1.5 kg pulykamell
- 5 dkg vaj
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 1 dl olívaolaj
- 1 evőkanál füstölt paprika
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál vöröshagymapor
- só
- bors
Elkészítés:
Az olívaolajat keverd el az őrölt köménnyel, a füstölt paprikával, a cukorral, a fokhagyma- és vöröshagymaporral, a sóval és a borssal. Kend meg ezzel a keverékkel az egész pulykamellet, és pihentesd egy éjszakát a hűtőben.
Másnap forró, száraz serpenyőben piríts a felszínére kérget, majd emeld át egy tepsibe. Kockázz vajat a tetejére, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. 90 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 20 percig. Tálald tepsis krumplival és majonézes salátával.
Narancsos mázzal sült, omlós sonka: az ünnepi asztal éke lesz
Mutatós, omlós és nagyon finom a narancsos mázzal sült sonka, a karácsonyi menü fénypontja és új kedvence lesz!
ElolvasomKép: Diana Miller / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- brassói aprópecsenye
- pulykabrassói