Sajtos-tejfölös házi lángos - A strandon sem kapsz finomabbat
Ha nincs kedved beállni fürdőzés után a kígyózó sorba, süss lángost otthon. Van egy jól bevált receptünk.

Sajtos-tejfölös házi lángos - A strandon sem kapsz finomabbat
Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

10 perces alvássegítő jóga, ami izomláz ellen is jó: fel sem kell kelned a földről »

Próbáld ki a legolcsóbb fiatalító szert: ezért fontos a rendszeres vízivás »

A tavaszi divat legfontosabb ruhadarabja a farmer után: ez lesz a blézer éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha készítettél már valaha kelt tésztát, a házi lángossal sem gyűlik meg a bajod. Ráadásul akkorára és olyan vastagra formázod, amilyenre csak akarod. A feltétet is variálhatod ízlésed szerint. A ropogós lángossal az egész család kedvében járhatsz. Kard Éva receptjét érdemes megőrizni.

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 doboz tejföl
  • 2-2,5 dl víz
  • 2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a vizet langyosítsd meg. Tedd egy pohárba a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és öntsd fel egy deci tejjel. Fedd le, és várj addig, amíg felfut, tehát jócskán megnő a térfogata.

 

Öntsd egy tálba a lisztet, add hozzá a sót, és keverd össze. A közepébe készíts egy mélyedést, és ebbe rakj két evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és kevés langyos vizet. Kezdd összekeverni, a vizet apránként adagold hozzá, nehogy túl híg legyen a tészta. Ha már közepesen lágy a massza, akkor fedd le, és meleg helyen keleszd körülbelül egy órán át.

 

A pihentetést követően egy tálcát olajozz be, és olajos kézzel szaggass kis halmokat a tésztából. Rakd őket a tálcára, egymástól kicsit távolabb. Konyharuhával takard le, és így keleszd tovább. Fél óra múlva, amikor már szép nagy a tészta, kezdd el sütni a lángosokat.

 

Önts egy serpenyőbe bőségesen olajat, jól melegítsd fel, majd helyezd bele az olajos kézzel jól széthúzott, megformált tésztát. Mindkét oldalát süsd szép pirosra. Csepegtesd le, és szedd törlőpapírra, hogy az a maradék olajat is felszívja. Tálaláskor sózd meg, kend meg tejföllel, és reszelt sajttal szórd meg. Ha szereted, még fokhagymát is tehetsz rá.

Blog.hu ajánló