Laktózmentes, házi csokipuding: fantasztikusan krémes, és az íze is az igazi

A telt ízű, selymes csokipudingot könnyen laktózmentessé teheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A növényi tejekből is fantasztikus csokipudingot főzhetsz. Mindegy, hogy mandula-, rizs- vagy kókusztejet választasz, a végeredmény kellemesen krémes és jó sűrű lesz. Önmagában, gyümölccsel is csodás, de különböző sütikbe is töltheted. Ha a cukrot eritrittel vagy nyírfacukorral helyettesíted, akkor a kalóriák miatt sem kell nagyon aggódnod.

laktozmentes-csokipuding

Laktózmentes puding

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 dkg laktózmentes étcsokoládé
  • 6 dl növényi tej
  • 3 dkg tápióka keményítő
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál kakaó
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat rakd egy lábosba, keverd ki a cukorral, a tápióka keményítővel és a kakaóporral. Önts hozzá kevés növényi tejet, és kézi habverővel dolgozd simára. Add hozzá részletekben a többi tejet.
 

Kis lángon, vízgőz felett, állandóan kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor rakd hozzá a kis darabokra vágott étcsokit. A tűzről levéve is kavard a pudingot legalább addig, amíg a csoki el nem olvad. Töltsd poharakba, tálkákba, majd, amikor kihűl, tedd a hűtőbe.

laktozmentes-csokipuding-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük