Laktózmentes, házi csokipuding: fantasztikusan krémes, és az íze is az igazi
A telt ízű, selymes csokipudingot könnyen laktózmentessé teheted.
A növényi tejekből is fantasztikus csokipudingot főzhetsz. Mindegy, hogy mandula-, rizs- vagy kókusztejet választasz, a végeredmény kellemesen krémes és jó sűrű lesz. Önmagában, gyümölccsel is csodás, de különböző sütikbe is töltheted. Ha a cukrot eritrittel vagy nyírfacukorral helyettesíted, akkor a kalóriák miatt sem kell nagyon aggódnod.
Laktózmentes puding
Hozzávalók 4 személyre
- 8 dkg laktózmentes étcsokoládé
- 6 dl növényi tej
- 3 dkg tápióka keményítő
- 3 evőkanál cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A tojássárgákat rakd egy lábosba, keverd ki a cukorral, a tápióka keményítővel és a kakaóporral. Önts hozzá kevés növényi tejet, és kézi habverővel dolgozd simára. Add hozzá részletekben a többi tejet.
Kis lángon, vízgőz felett, állandóan kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor rakd hozzá a kis darabokra vágott étcsokit. A tűzről levéve is kavard a pudingot legalább addig, amíg a csoki el nem olvad. Töltsd poharakba, tálkákba, majd, amikor kihűl, tedd a hűtőbe.
Boomerek és Zoomerek - Miért nehéz a generációk közötti kommunikáció?
Steigervald Krisztián generációkutató a Femina Klub áprilisi előadásán arra keresi a választ, hogyan érthetjük meg egymás világát, hogy a különbözőségek helyett a kapcsolódási pontokra koncentráljunk. Hogyan lehet megtalálni a közös nyelvet a digitális bennszülöttek és az analóg világban felnőttek között? Milyen eszközökkel segíthetjük elő az együttműködést, és hogyan tanulhatnak a generációk egymástól, ahelyett hogy egymás ellen dolgoznának?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció