
Laktózmentes, házi csokipuding: fantasztikusan krémes, és az íze is az igazi
A telt ízű, selymes csokipudingot könnyen laktózmentessé teheted.


A növényi tejekből is fantasztikus csokipudingot főzhetsz. Mindegy, hogy mandula-, rizs- vagy kókusztejet választasz, a végeredmény kellemesen krémes és jó sűrű lesz. Önmagában, gyümölccsel is csodás, de különböző sütikbe is töltheted. Ha a cukrot eritrittel vagy nyírfacukorral helyettesíted, akkor a kalóriák miatt sem kell nagyon aggódnod.
Laktózmentes puding
Hozzávalók 4 személyre
- 8 dkg laktózmentes étcsokoládé
- 6 dl növényi tej
- 3 dkg tápióka keményítő
- 3 evőkanál cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A tojássárgákat rakd egy lábosba, keverd ki a cukorral, a tápióka keményítővel és a kakaóporral. Önts hozzá kevés növényi tejet, és kézi habverővel dolgozd simára. Add hozzá részletekben a többi tejet.
Kis lángon, vízgőz felett, állandóan kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor rakd hozzá a kis darabokra vágott étcsokit. A tűzről levéve is kavard a pudingot legalább addig, amíg a csoki el nem olvad. Töltsd poharakba, tálkákba, majd, amikor kihűl, tedd a hűtőbe.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept