Így készül a vicces nevű Lajcsi-szelet
Kevés bonyolultabb tésztájú édesség létezik, de, ha jól csinálod, mindenki imádni fogja.
Egy végtelenül macerás süteménynek - mint ez - nagyon nehéz nekiállni, de, ha belefogsz, úgysem tudod abbahagyni, a végeredmény pedig magáért beszél.
Az ízeket kedvedre variálhatod, pudingból bármilyet tehetsz bele, így is, úgy is nagyon finom lesz.
Lajcsi-szelet
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál méz
- 2 tojás
- szódabikarbóna
- 2 különböző csomag pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Elkészítés ideje:
105 perc.
Elkészítés menete:
Vízfürdő felett keverd össze a kakaót, a mézet, a két tojást és a cukrot, amikor pedig viszonylag egységes lesz, add hozzá a lisztet és a szódabikarbónából is egy nagyon picit. Így kapsz egy erősen ragacsos tésztát, melyből tepsiben három lapot kell készítened.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amíg a lapok sülnek, készítsd el a pudingokat a leírás alapján - változatoktól függően négy vagy három deci tej szükséges hozzá -, majd tedd félre hűlni. Amíg hűlnek, a vajat és a porcukrot egy géppel verd habosra, majd a kihűlt pudingokhoz add hozzá fele-fele arányban. Ezután kend a lapokra, illetve közéjük a pudingokat, majd, ha ezzel megvagy, az egész sütemény tetejére készíts csokiréteget. Ehhez tortabevonót kell ismét gőz felett megolvasztanod, némi olajjal elkeverned, majd egyenletesen szétkenned a sütemény tetején. Ha ezzel is kész vagy, várd meg, míg a csokiréteg megdermed, és tálalhatod.
A kép az edesillatokakonyhabol.blogspot.hu oldalról származik.
Desszertek mindenek felett!
Ha az édességeknek nem tudsz ellenállni, adunk néhány ötletet képgalériánkban.
OLVASD EL EZT IS!
- lekvár
- édességek
Isteni császármorzsa édes nyári lekvárokkal
- gyümölcs
- nyár
Gyors nyári muffin gyümölccsel
- gyümölcs
- édességek