Így készül a labancpecsenye: sajttal és sonkával megtöltve isteni finom

A labancpecsenyéhez töltsd meg a sertéstarját sonkával és sajttal, és forgasd paprikás lisztbe!

labancpecsenye
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajttal-sonkával töltött labancpecsenye sütőben sül ropogósra. A szépen kiklopfolt tarjaszeletekbe légyan olvad bele a sajt. Még finomabb, ha a húst mustárral is megkened, ami nagyon jól harmonizál a sajt és a sonka ízével.

Labancpecsenye

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet sertéstarja
  • 4 szelet füstölt főtt tarja
  • 4 keményebb sajt
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tarjaszeleteket klopfold ki, majd sózd és borsozd meg őket. Mindegyiknek kend meg az egyik oldalon a felületét mustárral, fektess rá egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, és hajtsd félbe vagy csavard fel a húsokat. Tűzd meg őket pár helyen fogpiszkálóval, hogy ne essenek szét. Egy tálban keverd össze a lisztet a pirospaprikával, forgasd meg benne a megtöltött húsokat, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg egy kevés olajjal, és told a tepsit 190 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre. A húsokat sütés közben két-három alkalommal fordítsd meg, hogy egyenletesen piruljanak.

Nem csak húst tölthetsz meg hasonló módon: a Monte Cristo-melegszendvics annyira kiadós, hogy akár ebédre is jöhet.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük