Ha unod a krumplipürét: 7 ínycsiklandó megoldás a főétel mellé
Ha már unod a krumpli-rizs felváltva történő használatát, készíts különlegesebb köreteket!

Dia

	Szalvétagombóc	A szaftos sültek és általában a vadételek legfinomabb kísérője a szalvétagombóc, amihez tökéletesen alkalmasak a reggelire már használhatatlan száraz zsömlék, az ízét pedig az alapvető fűszereken kívül a petrezselyem és a vöröshagyma adják.

Szalvétagombóc

A szaftos sültek és általában a vadételek legfinomabb kísérője a szalvétagombóc, amihez tökéletesen alkalmasak a reggelire már használhatatlan száraz zsömlék, az ízét pedig az alapvető fűszereken kívül a petrezselyem és a vöröshagyma adják.

Dia

	Dödölle	Kevés összetevőből készül, és nemcsak köretként, hanem önálló fogásként is megállja a helyét, ha van otthon némi feldolgozásra váró krumplid, negyedannyi liszted és pár darab vöröshagymád, már tulajdonképp neki is állhatsz a dödöllének.

Dödölle

Kevés összetevőből készül, és nemcsak köretként, hanem önálló fogásként is megállja a helyét, ha van otthon némi feldolgozásra váró krumplid, negyedannyi liszted és pár darab vöröshagymád, már tulajdonképp neki is állhatsz a dödöllének.

Dia

	Káposztasaláta	A káposzta szinte minden létező változatban kiváló köret lehet, párolhatod, fogyaszthatod savanyúságként, illetve készíthetsz belőle káposztasalátát, ami répával és temérdek majonézzel a bundás húsok legjobb kísérője.

Káposztasaláta

A káposzta szinte minden létező változatban kiváló köret lehet, párolhatod, fogyaszthatod savanyúságként, illetve készíthetsz belőle káposztasalátát, ami répával és temérdek majonézzel a bundás húsok legjobb kísérője.

Dia

	Zöldséges pirított tészta	A kínai gyorsbüfék legnépszerűbb köretét otthon is elkészítheted, bármilyen ételhez passzol, amihez egyébként tésztát ennél, és bármilyen ételhez passzol, amihez egyáltalán köretet ennél, csirkés ragukhoz, rántott falatokhoz, pörköltekhez.

Zöldséges pirított tészta

A kínai gyorsbüfék legnépszerűbb köretét otthon is elkészítheted, bármilyen ételhez passzol, amihez egyébként tésztát ennél, és bármilyen ételhez passzol, amihez egyáltalán köretet ennél, csirkés ragukhoz, rántott falatokhoz, pörköltekhez.

Dia

	Puliszka	A faéknél is egyszerűbben összedobható puliszka vagy polenta kiválóan passzol mindenféle sült ételhez, főleg, ha annak jó sok szaftja van. Ízlésed és hangulatod szerint alakíthatod, készítheted kicsit folyósra, sűrűbbre, a végeredményt meg is piríthatod, és olyan formára szeletelheted, amilyenre csak szeretnéd, így nemcsak finom, de igazán esztétikus is lesz.

Puliszka

A faéknél is egyszerűbben összedobható puliszka vagy polenta kiválóan passzol mindenféle sült ételhez, főleg, ha annak jó sok szaftja van. Ízlésed és hangulatod szerint alakíthatod, készítheted kicsit folyósra, sűrűbbre, a végeredményt meg is piríthatod, és olyan formára szeletelheted, amilyenre csak szeretnéd, így nemcsak finom, de igazán esztétikus is lesz.

Dia

	Röszti	A legjobb dolog, ami a krumplival történhet a háztartásodban, az az, ha az ezer néven ismert krumpliprósza lesz belőle. A többi krumplis köret a nyomába sem érhet a kellemesen fűszeres, olajban pirult lapcsánkának, ami akár a főszerepet is átveheti egy-egy ebédnél, hiszen a tócsnit mindenki szereti.

Röszti

A legjobb dolog, ami a krumplival történhet a háztartásodban, az az, ha az ezer néven ismert krumpliprósza lesz belőle. A többi krumplis köret a nyomába sem érhet a kellemesen fűszeres, olajban pirult lapcsánkának, ami akár a főszerepet is átveheti egy-egy ebédnél, hiszen a tócsnit mindenki szereti.

Dia

	Sütőben sült sütőtök	Ha ősz van, akkor sütőtöknek is lennie kell, az évszak sztárját rendkívül sokféleképpen elkészítheted, ha nem önálló fogásként, akkor köretként is. Valószínűleg a zöldségek után a legegészségesebb, amit főétel mellé tálalhatsz, hiszen remek magnézium-, foszfor- és kalciumforrás, jót tesz a szívnek és a májnak is.

Sütőben sült sütőtök

Ha ősz van, akkor sütőtöknek is lennie kell, az évszak sztárját rendkívül sokféleképpen elkészítheted, ha nem önálló fogásként, akkor köretként is. Valószínűleg a zöldségek után a legegészségesebb, amit főétel mellé tálalhatsz, hiszen remek magnézium-, foszfor- és kalciumforrás, jót tesz a szívnek és a májnak is.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: