Puha, illatos amerikai kukoricakenyér - Se dagasztás, se kelesztés
A puha, illatos kukoricakenyeret nem nehezebb elkészíteni, mint a muffint. Itt a bizonyíték!

kukoricakenyer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az amerikai kukoricás kenyér elsősorban délen vált népszerűvé. Ott szívesen kínálják lekvárral, vajjal, de ragukhoz, salátákhoz is kitűnő. A mi klasszikus kenyerünkre nem nagyon emlékeztet, sokkal inkább a kukoricaprószára. Sütheted klasszikus kenyérformában, de akár lábosban vagy muffinsütőben is. Nincs vele sok macera, csak a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni, és betolni a sütőbe.

Kukoricakenyér receptje

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre kukoricadara
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2 teáskanál méz
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy külön tálban habosítsd a tojást a tejjel és az olvasztott vajjal, majd forgasd a keveréket a száraz elegyhez. Egy kenyérformát vagy tűzálló tálat kenj ki kevés vajjal, és szórd meg liszttel, majd egyengesd bele a sima masszát.
Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 30-35 percig. Ha beleszúrsz egy fogvájót vagy tűt, és üresen húzod ki, biztosan elkészült. Pihentesd 10 percig, utána szedd csak ki a formából. Langyosan a legfinomabb. 

A fokhagymás-fűszervajas kenyérrel is bárkit lenyűgözhetsz. Még 10 perc sem kell hozzá! 

Ezt is szeretjük