Puha, illatos amerikai kukoricakenyér - Se dagasztás, se kelesztés
A puha, illatos kukoricakenyeret nem nehezebb elkészíteni, mint a muffint. Itt a bizonyíték!

kukoricakenyer
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az amerikai kukoricás kenyér elsősorban délen vált népszerűvé. Ott szívesen kínálják lekvárral, vajjal, de ragukhoz, salátákhoz is kitűnő. A mi klasszikus kenyerünkre nem nagyon emlékeztet, sokkal inkább a kukoricaprószára. Sütheted klasszikus kenyérformában, de akár lábosban vagy muffinsütőben is. Nincs vele sok macera, csak a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni, és betolni a sütőbe.

Kukoricakenyér receptje

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre kukoricadara
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2 teáskanál méz
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy külön tálban habosítsd a tojást a tejjel és az olvasztott vajjal, majd forgasd a keveréket a száraz elegyhez. Egy kenyérformát vagy tűzálló tálat kenj ki kevés vajjal, és szórd meg liszttel, majd egyengesd bele a sima masszát.
Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 30-35 percig. Ha beleszúrsz egy fogvájót vagy tűt, és üresen húzod ki, biztosan elkészült. Pihentesd 10 percig, utána szedd csak ki a formából. Langyosan a legfinomabb. 

A fokhagymás-fűszervajas kenyérrel is bárkit lenyűgözhetsz. Még 10 perc sem kell hozzá! 

Ezt is szeretjük