Krumplival sült, fűszeres tepsis csirke: ebben pácold a húst, és isteni lesz
Tökéletes, összedobálós étel, amihez nem kell mesterszakácsnak lenni.

sütőben sült csirke
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Ennyit számít a szemöldök és a smink: 7 színésznő, aki a ’90-es években másként festett »

76 évesen is fantasztikusan néz ki Judi Sheppard Missett fitneszforradalmár: tornával fiatalodik »

Kipróbáltuk: tényleg feszesedik a bőr a növényi kollagéntől? Új lifting hatású termékcsaládot teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült csirke és krumpli párosítás mindig tökéletes, főleg, ha gyorsan kell jóllakatni éhes embereket, mondjuk a családunkat. Semmi trükk vagy különleges tudás nem szükségeltetik hozzá, csak a megfelelő fűszerezést kell eltalálni. Igazából mindegyik zöldfűszer illik az alapanyagokhoz, úgyhogy végtelen lehetőségünk van. A legegyszerűbb, ha friss petrezselyemmel ízesítjük, de természetesen a bazsalikom vagy a kakukkfű is passzol hozzá. A csirke szárnyát vagy felsőcombját használjuk hozzá, hogy ne legyen túl száraz az ételünk, és így nem is kell sok plusz zsiradékot használnunk. 

sütőben sült csirke kicsi

Krumplival sült, fűszeres tepsis csirke

Hozzávalók:

  • 6 darab csirke felsőcomb
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem (friss)
  • 0.5 darab citrom
  • 500 milliliter olívaolaj
  • 1 kilogramm krumpli
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk nagyon apróra. Tegyük be egy aprítógépbe, facsarjuk hozzá a citrom levét, öntsük rá az olívaolajat, tegyük be egy kevés híján az összes petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd jól aprítsuk fel. A csirkékre öntsük rá a mixet, és letakarva tegyük hűtőbe. 

A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, és tegyük egy tepsibe. A combokat tegyük hozzá, és az egészre öntsük rá a fűszeres levet, majd jól forgassuk össze. Takarjuk le alufóliával.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük be a tepsit, és letakarva süssük 45 percet. Utána vegyük le a fóliát, és még süssük 25 percet, amíg megpirul. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük