Krumplival sült, fokhagymás csirke: kívül piros, ropogós, belül omlós
A sok fokhagyma tökéletes arra, hogy felturbózd vele a csirkét. Szárnyak és combok együtt is kerülhetnek a sütőbe.

krumplival-sult-fokhagymas-csirkeszarny
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

 A sütőben sült csirke elkészítésének csak a képzelet szabhat határt. Az egyik legjobb a rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő, fokhagymás, mustáros változat. A sütőben a fokhagyma édeskéssé, szinte krémessé válik, így azok is megehetik, akik tartanak a túl intenzív ízétől. 

Krumplival sült, fokhagymás csirke

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 4 db csirkeszárny
  • 4 db csirkecomb
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat vágd ketté, és a combbal együtt öblítsd le, törölgesd le róluk a nedvességet, majd dörzsöld be sóval, kend be a mustárral, a borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával elkevert olajjal. Ha szeretnéd, be is vagdoshatod a húst, így a résekbe is kerülhet fűszer. A krumplit pucold meg, és vágd fel ízlés szerint.

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rétegezd bele a krumplit, tedd melléjük a maradék fokhagymagerezdeket. Rakd rá a csirkeszárnyakat, önts alájuk kevés vizet, és fedd le fóliával. Süsd előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd még 10-15 percig. 
Ha szívesen kóstolsz különleges fűszerezésű húsokat, a mustáros, citromos csirkecombokat is ki kell próbálnod! 

Ezt is szeretjük