Szaftos és omlós csirkecombok krumplival sütve: együtt pirul a hús és a köret
Ha a csirkecombokat együtt sütöd a köretként szolgáló krumplival, hamarabb elkészülsz, és az elkészült étel is sokkal finomabb lesz.

csirkecomb krumplival
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha igazán finom ételt szeretnél az asztalra tenni, süsd a húst és a köretet egy tepsiben! Ezzel az egyszerű trükkel a magad életét is megkönnyíted, hiszen rövidebb idő alatt elkészülsz, kevesebb mosogatnivalót hagysz hátra, a hús és a krumpli pedig átveszi egymás zamatát, így igazán ínycsiklandó ételt tehetsz az asztalra.

Krumplival sült csirkecombok receptje

Hozzávalók:

A csirkecombokhoz

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • bors

A sült krumplihoz

  • 60 dkg krumpli
  • 4 ág rozmaring
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • frissen őrölt bors
  • frissen őrölt steakbors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat vágd ketté a forgóknál egy éles késsel, szórd meg sóval és borssal. Egy kis tálban keverd össze a pác hozzávalóit: az olívaolajat a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával és a Cayenne-borssal. Öntsd nyakon a combokat a páccal, majd letakarva tedd a hűtőbe egy-két órára.

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A krumplikat hámozd meg, kockázd fel, és egyengesd el egy magas falú tepsi aljában. Szórd meg sóval és füstölt paprikával, reszelj rá fekete borsot és steakborsot, locsold meg egy kevés olívaolajjal, dobj mellé megmosott, de egészben hagyott rozmaringágakat, majd helyezd el a tetejükön a bepácolt csirkecombokat. Ha maradt hátra páclé, azt is öntsd a tetejére, majd takard le alufóliával, és told a sütőbe egy és negyed órára. Az utolsó húsz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a hús és a krumpli is ropogósra piruljon.

Úgy is alakulhat, hogy magában készíted el a köretet a sütőben - ismerkedj meg a tökéletes tepsis krumpli elkészítési módjával!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük