Krumplival rakott sertéstarja tejföllel leöntve és sok sajttal megszórva - Fantasztikus egytálétel egyszerűen
Laktató, ízletes, szaftos, és nincs vele sok munka: a krumplival rakott sertéstarja igazán pazar.
Ha egy jó, kiadós ebédet ennél, a krumplival rakott, mustáros, szaftos sertéstarja remek választás. Arra ügyelj, hogy ne pakolj egymásra túl sok réteget, mert akkor a hús nehezen sül át. Ettől biztosan jóllakik a család, és még másnapra is marad belőle.
Krumplival rakott sertéstarja
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg tarja
- 70 dkg krumpli
- 15 dkg sajt
- 3 dl tejföl
- 3 evőkanál mustár
- 2 db tojássárgája
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, csepegtesd le, és klopfold ki. Sózd és borsozd meg ízlés szerint, majd kend meg mustárral. Lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órán keresztül. Közben a krumplit héjában főzd 10 percig, majd pucold meg, és amikor kihűl, vágd karikákra. A tejfölt keverd össze a tojássárgájával és a zúzott fokhagymával.
Állítsd össze a rakottast. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakj le egy réteg krumplit, arra tedd a húst, és kenj rá kevés tejfölt, majd addig rétegezd a hozzávalókat, amíg minden el nem fogy. A tetejére krumpli kerüljön, öntsd le a maradék tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-40 perc alatt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció