Krumplival sült krémes, sajtos csirke - Ebből mindenki kétszer fog szedni

Készítsd minél változatosabban a csirkemellet, a tepsis fogás gombával, sajttal rendkívül ízletes és laktató.

Krumplival sült krémes, sajtos csirke - Ebből mindenki kétszer fog szedni
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egy óra alatt szeretnéd letudni a főétel készítését, és valami könnyűre vágysz, a krumplis-sajtos csirke remek választás. A hús-gomba párosítás ezúttal is kitűnő, a tejszíntől pedig jó krémes, szaftos lesz. Érdemes a húst elősütni, a krumplit pedig előfőzni, hogy minél kevesebb ideig kelljen járatni a sütőt.

Krumplis-sajtos csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 70 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 bögre borsó
  • 2 evőkanál
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd félpuhára körülbelül 10-15 perc alatt. Pucold meg, majd vágd kisebb kockákra. A gombát tisztítsd meg, és szeld fel tetszés szerint. Egy lábosban hevíts kevés olajat, rakd bele az aprított vöröshagymát, majd süsd üvegesre. Add hozzá a gombát is, és párold három-négy percig. Szedd ki, tedd a tetszés szerint feldarabolt csirkemellet a visszamaradt zsiradékba, majd süsd öt percig. 

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki kevés olajjal, és rendezd el benne a krumplit. Rakd hozzá a csirkét, a gombát, forgasd össze, öntsd rá a tejszínt és a borsót. Sózd, borsozd ízlés szerint, és süsd 180 fokon 20 percig, majd szórd rá a reszelt sajtot. Várd meg, míg megpirul, és vedd ki a sütőből.   

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük