Békebeli krumplis lángos: laktatóbb és puhább, mint a hagyományos
A lángos minden formájában finom, a puha krumplis változatot pedig otthon is könnyen elkészítheted.

krumlis-langos-recept
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Fokozza a nyirokkeringést, elhajtja a felesleges vizet, feszesíti a bőrt: nyirokdrenázs lépésről lépésre »

Elképesztően nőies a 62 éves modell: Elisabetta Dessy formás lábai még mindig ámulatba ejtőek »

Észbontóan nőiessé teszi az öltözéket: a piros cipő vonzza a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumplinak köszönhetően még puhább lesz a tészta, mintha hagyományosan készítenéd. Akár hétvégi tört krumpli hasznosítására is kiváló ez a recept. Elkészítheted úgy is, hogy este összeállítod a tésztát, és a hűtőben pihenteted másnapig, majd ebédre kisütöd. Ízlés szerinti feltéttel kínáld, fokhagymásan, tejföllel, sajttal is isteni. 

Krumplis lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 40 dkg krumpli
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1.5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában, sós vízben főzd meg, majd pucold meg. Még melegen törd össze, és várd meg, míg kihűl. A tejet langyosítsd meg, szórd hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és pihentesd addig, míg felfut, azaz jól megnő a térfogata.
 
A lisztet szitáld egy tába, add hozzá a megkelt élesztőt, a krumplit, a tejfölt, a tojást, a sót, és dolgozd össze a tésztát. A legegyszerűbb, ha beveted a dagasztógépet. Viszonylag lágy, rugalmas tésztát kell kapnod. Meleg helyen, letakarva keleszd a duplájára körülbelül 45 perc alatt.
 

Pihentetés után gyúrd át a tésztát lisztezett felületen, majd olajos kézzel szaggass belőle ökölnyi cipókat. A kezeddel kicsit húzkodd meg, körülbelül akkora legyen, mint a tányér. Bő, forró olajban süsd mindkét oldalát aranyszínűre körülbelül két-két perc alatt, majd csepegtesd le papírtörlőn. 
A kenyérlángos is krumplis tésztából az igazi, így ráadásul sokáig friss marad. 

Ezt is szeretjük