Így készül a ropogós krumplis fluta: a kis sült lepények ellenállhatatlanok

A krumplis fluta valójában olyan, mint egy tisztességes lángos, de élesztő nélkül készül, és a mérete is kisebb.

Krumplis fluta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Olcsó és nagyon finom fogás ebédre vagy vacsorára a krumplis fluta. A krumplis gyúrt tésztából készült kis lepényeket lángos módjára olajban süsd ki, és tejföllel, reszelt sajttal vagy bármilyen más, tetszőleges feltéttel tálald.

Krumplis fluta

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt (amennyit felvesz)
  • 6 közepes krumpli
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd kockákra, és főzd puhára. Ha kész, még melegen sózd meg, törd össze, és hagyd kihűlni. Így kevesebb liszt kell majd hozzá. A legalább szoba-hőmérsékletűre hűlt krumpliba üsd bele a tojásokat, és fokozatosan adagolj bele annyi lisztet, hogy jól kezelhető, lágy tésztát kapj. Hogy ez pontosan mennyi, a krumpli fajtájától függ. Gyúrj belőle sima, egyenletes masszát. Nyújtsd ki lisztezett deszkán nem túl vékonyra, egy nagy pogácsaszaggató vagy egy pohár segítségével szaggasd ki, és kevés olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyi lepényt tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne, és nem hűti le az olajat. Ha kész, papírtörlőre szedd, itasd fel róla a zsiradékot, és tálald tejföllel, reszelt sajttal.

Hagyományos lángost is érdemes otthon sütnöd.

Így készül otthon az igazi strandos lángos: kívül ropogós, belül foszlós

A lángos akkor a legfinomabb, ha a tésztája vékony, kívül ropogós, belül pedig foszlós, és persze feltét is kerül rá bőven.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük