Így készül a ropogós krumplis fluta: a kis sült lepények ellenállhatatlanok
A krumplis fluta valójában olyan, mint egy tisztességes lángos, de élesztő nélkül készül, és a mérete is kisebb.
Olcsó és nagyon finom fogás ebédre vagy vacsorára a krumplis fluta. A krumplis gyúrt tésztából készült kis lepényeket lángos módjára olajban süsd ki, és tejföllel, reszelt sajttal vagy bármilyen más, tetszőleges feltéttel tálald.
Krumplis fluta
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt (amennyit felvesz)
- 6 közepes krumpli
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, vágd kockákra, és főzd puhára. Ha kész, még melegen sózd meg, törd össze, és hagyd kihűlni. Így kevesebb liszt kell majd hozzá. A legalább szoba-hőmérsékletűre hűlt krumpliba üsd bele a tojásokat, és fokozatosan adagolj bele annyi lisztet, hogy jól kezelhető, lágy tésztát kapj. Hogy ez pontosan mennyi, a krumpli fajtájától függ. Gyúrj belőle sima, egyenletes masszát. Nyújtsd ki lisztezett deszkán nem túl vékonyra, egy nagy pogácsaszaggató vagy egy pohár segítségével szaggasd ki, és kevés olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyi lepényt tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne, és nem hűti le az olajat. Ha kész, papírtörlőre szedd, itasd fel róla a zsiradékot, és tálald tejföllel, reszelt sajttal.
Hagyományos lángost is érdemes otthon sütnöd.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept