Gyors krumplileves virslivel gazdagítva: laktató fogás fél óra alatt
A krumplileves nagy kedvenc, amit számtalan módon elkészíthetsz. A virslis változat tuti nyerő.

virslis-krumplileves-recept
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Két hét smink nélkül: így változik a bőr, ha nem kap festéket – Kipróbáltuk! »

Ultranőies tavaszi szettek lapos talpú cipővel: így lesz csinos nadrággal, ruhával »

Helyrebillenti a lelki békéd, és nyújtja az izmokat: 20 perc könnyű jóga, stressz ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumplilevest mindig gyorsan elkészítheted, ráadásul igazán kiadóssá, tartalmassá teheted. Főleg, ha virslit is főzöl bele. Ha sűríteni szeretnéd, néhány krumplit nyomkodj össze, de tejfölös habarást is készíthetsz bele. Biztos, hogy kétszer fogsz szedni belőle. 

Krumplileves virslivel

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 10 dkg bacon
  • 4 db virsli
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál liszt
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • tárkony
Recept idők

Elkészítés:

 A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel. A bacont vágd fel, a krumplit és a répát hámozd meg, és kockázd fel. Hevíts olajat, pirítsd meg benne a bacont, majd a szalonnadarabokat szedd ki. A visszamaradt zsiradékban dinszteld meg a hagymát, majd rakd hozzá a zöldségeket. Kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel valamivel több hideg vízzel, mint amennyi ellepi. Ízlés szerint sózd, borsozd, adj hozzá ételízesítőt. 
 

Főzd 15-20  percig, amíg a krumpli megpuhul. A vége felé rakd hozzá a virslit is. Hagyhatod egészben, de fel is karikázhatod. Ha szeretnéd, krémesítsd botmixerrel, majd sűrítsd habarással. Keverd csomómentesre a tejfölt és a lisztet, majd tégy hozzá két-három evőkanál főzőlevet, és öntsd a forrásban lévő levesbe. Rottyantsd össze, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, majd tedd rá a bacont. Ha szereted, tárkonnyal is ízesítheted.    
Ha szereted a különleges leveseket, a kefires uborkalevest is feltétlenül próbáld ki! Ezt még főzni sem kell! 

Ezt is szeretjük