Forró, selymes krumplileves 30 perc alatt - Tejszínnel habarva még krémesebb
A krumplikrémleves kellemesen fűszerezve gyors, filléres fogás, és belülről is átmelegít.

Forró, selymes krumplileves 30 perc alatt - Tejszínnel habarva még krémesebb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt az ízletes krumplilevest 30 percen belül elkészítheted. Szerecsendióval, fokhagymával megbolondítva, tejszínnel krémesítve igazán extrává teheted. Ha feldobod pirított baconnel, kenyérkockával vagy reszelt sajttal, még laktatóbb és zamatosabb lesz. 

Krumplileves recept

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl tejszín
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kis darabokra. A hagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon süsd üvegesre. Ezután add hozzá a zúzott fokhagymát, és együtt is pirítsd. Rakd hozzá a krumplit, kicsit futtasd meg, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
 

Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, morzsold bele a leveskockát, majd fedd le, és főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Ezt követően pépesítsd botmixerrel, majd tedd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze. Elég, ha egyet-kettőt rottyan. Kóstold meg, ha kell, még ízesíts rajta. Húzd le a tűzről, és forrón, petrezselyemmel megszórva tálald.

Ezt is szeretjük