Sűrű, tejfölös krumplileves póréhagymával: gyors és nagyon finom
Hűvösebb napokon pont ilyen testet-lelket melengető, krémes krumplilevesre van szükséged.

krumplileves-porehagymaval
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

Minden, amit a végleges szőrtelenítésről tudni kell: ezért érdemes most elkezdeni »

A kevesebb néha több: árthat a bőrödnek, ha túl sok kozmetikumot használsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt a forró, vonzó krémlevesek szezonja. A krumplis változat gyors, egyszerű, olcsó, pénztárcabarát, és olyan laktató, hogy akár főételként is kínálhatod. A póréhagyma fantasztikus illatával, ízével még szerethetőbbé teszi. A krémleves akkor a legízletesebb, ha húslevessel öntöd fel. Annak hiányában remek megoldás a leveskocka.

Krumplileves póréhagymával

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 db póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd karikákra vagy kockázd fel. A póréhagymát aprítsd fel, és a vajon dinszteld meg. Rakd hozzá a krumplit, és azzal is süsd kevergetve egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd puhára a krumplit fedő alatt 15-20 perc alatt.
A tűzről lehúzva pépesítsd botmixerrel, és kavard hozzá a tejfölt. Szórd hozzá a maradék póréhagymát, és rottyantsd össze. Baconnel, krutonnal tálalva laktatóbb és ízletesebb. 
Most van a sütőtökkrémleves szezonja is. Körtével, gyömbérrel minden igényt kielégít. 

Ezt is szeretjük