Sűrű, tejfölös krumplileves póréhagymával: gyors és nagyon finom
Hűvösebb napokon pont ilyen testet-lelket melengető, krémes krumplilevesre van szükséged.

krumplileves-porehagymaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a forró, vonzó krémlevesek szezonja. A krumplis változat gyors, egyszerű, olcsó, pénztárcabarát, és olyan laktató, hogy akár főételként is kínálhatod. A póréhagyma fantasztikus illatával, ízével még szerethetőbbé teszi. A krémleves akkor a legízletesebb, ha húslevessel öntöd fel. Annak hiányában remek megoldás a leveskocka.

Krumplileves póréhagymával

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 db póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd karikákra vagy kockázd fel. A póréhagymát aprítsd fel, és a vajon dinszteld meg. Rakd hozzá a krumplit, és azzal is süsd kevergetve egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd puhára a krumplit fedő alatt 15-20 perc alatt.
A tűzről lehúzva pépesítsd botmixerrel, és kavard hozzá a tejfölt. Szórd hozzá a maradék póréhagymát, és rottyantsd össze. Baconnel, krutonnal tálalva laktatóbb és ízletesebb. 
Most van a sütőtökkrémleves szezonja is. Körtével, gyömbérrel minden igényt kielégít. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük