Göcseji, sűrű krumplileves: ezzel a gombával készítik Zalában
A krumplileves önmagában is isteni, hát még gombával megbolondítva.

Göcseji, sűrű krumplileves: ezzel a gombával készítik Zalában
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Az ifjú hercegi párt már a körmödre is kérheted: nem ismernek akadályt a rajongók »

Menőbb, mint a bőrtáska: így viseld a szezon kedvencét »

Elképesztően nőies balerinacipők, olcsótól a drágáig: a legdivatosabb fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gombás krumplileves nagyon gazdag és laktató. Göcsejben legtöbbször vargányából készítik, de csiperkével is isteni. Tejföllel habarva finom selymes lesz. Hétköznapokra is remek választás, mert nem kell hosszú ideig főzni.

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 60 dkg krumpli
  • 30 dkg vargánya
  • 2 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • tárkony
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombát és a krumplit alaposan mosd meg, pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A szárát se dobd ki, azt is beleteheted a levesbe! A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. A répákat vágd hasábokra vagy karikára, dobd a hagymára, és kevergetve párold rövid ideig. 
 

Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel, és öntsd fel körülbelül egy liter vízzel. Dobd bele a leveskockát, és főzd addig, amíg minden zöldség puha nem lesz. Rakj hozzá ízlés szerinti tárkonyt. A tejfölt keverd össze a tejszínnel, egy merőkanál levessel, majd csorgasd a tűzhelyről lehúzott levesbe. Így biztosan nem lesz csomós. Forrald fel, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük