Göcseji, sűrű krumplileves: ezzel a gombával készítik Zalában
A krumplileves önmagában is isteni, hát még gombával megbolondítva.

Göcseji, sűrű krumplileves: ezzel a gombával készítik Zalában
Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt a képet mentsd le, ha esküvőd lesz: segít a ruhaválasztásban »

2020-tól élőben retusálhatod a bőröd: nagyot ígér a kütyü »

Ezt a sminket tedd fel, ha beesett szemekkel ébredsz: eltünteti a fáradtság nyomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gombás krumplileves nagyon gazdag és laktató. Göcsejben legtöbbször vargányából készítik, de csiperkével is isteni. Tejföllel habarva finom selymes lesz. Hétköznapokra is remek választás, mert nem kell hosszú ideig főzni.

Krumplileves gombával

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 60 dkg krumpli
  • 30 dkg vargánya
  • 2 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • tárkony
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombát és a krumplit alaposan mosd meg, pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A szárát se dobd ki, azt is beleteheted a levesbe! A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. A répákat vágd hasábokra vagy karikára, dobd a hagymára, és kevergetve párold rövid ideig. 
 

Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel, és öntsd fel körülbelül egy liter vízzel. Dobd bele a leveskockát, és főzd addig, amíg minden zöldség puha nem lesz. Rakj hozzá ízlés szerinti tárkonyt. A tejfölt keverd össze a tejszínnel, egy merőkanál levessel, majd csorgasd a tűzhelyről lehúzott levesbe. Így biztosan nem lesz csomós. Forrald fel, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük