Így készült régen a filléres krumplilaska: magában, de töltve is nagyon finom

A krumplilaska főleg töltve népszerű, de önmagában vagy szaftos húsokhoz tálalva is nagyon finom.

krumplilaska
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumplilaska valójában egy kevés hozzávalóval készült, egyszerű krumplis lepény, de mint olyan sok esetben, most is az egyszerűségében rejlik a csodája. Hagyományosan a sparhelt lapján sütötték, de a legtöbb háztartásban ma már erre nincs mód, így nagyon kevés zsiradékkal kikent, forró serpenyőben készítsd. Ha vékonyra nyújtod, mindenféle finomsággal töltheted meg, ha vastagabbra hagyod, tökéletes kísérője lesz bármilyen húsnak, tálalhatod tejföllel vagy sajttal megszórva, de önmagában is nagyon finom.

Krumplilaska

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 0.5 evőkanál
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit vágd kockákra, főzd puhára, és szűrd le. Még melegen törd össze, majd hagyd kihűlni, így kevesebb lisztet vesz fel. Ha már nem meleg, sózd meg, majd kanalanként adagold hozzá a lisztet, amíg jól gyúrható és formázható tésztát kapsz. Hogy pontosan mennyi liszt kell hozzá, az a krumpli fajtájától függ. Sodorj belőle hengert, vágd ujjnyi vastag szeletekre, és mindegyik darabot nyújtsd ki lisztezett deszkán tetszőleges vastagságúra. Egy serpenyőt vékonyan kenj ki zsírral vagy olajjal, forrósítsd fel, és vastagságtól függően egy-öt perc alatt pirítsd a lepényeket aranybarnára.

Tortillalapokat is süthetsz házilag, amelyeket utána mindenféle finomsággal megpakolhatsz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük