Selymes, melengető krumplikrémleves hagymával: kevés hozzávalóból készül

A fűszeres, selymes krumplikrémleves hamar készen van, és nagyon laktató.

Krumplikrémleves póréhagymával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Még finomabb lesz a selymes krumplikrémleves, ha póréhagymás alapra készíted. Selymes, laktató és olcsó fogás, amihez tényleg alig kell bevásárolni. Ha igazán kiadósra szeretnéd, reszelt sajtot is adhatsz hozzá, de manapság nagyon drága a sajt, így semmi gond nem történik, ha elhagyod.

Krumplikrémleves póréhagymával

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 nagy krumpli
  • 4 babérlevél
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 alaplé
  • 1 póréhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • reszelt sajt a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A póréhagyma zöld leveleit távolítsd el, a többi részét vágd apróra. Egy lábosban olvaszd össze a vajat az olajjal, és párold rajta puhára a hagymát.

A krumplit közben hámozd meg, kockázd fel. Add a puha hagymához, és forgasd össze. Öntsd fel alaplével, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval és babérlevéllel, és nagyjából húsz perc alatt főzd puhára. Amikor megfőtt, a babérleveleket halászd ki belőle, és tépkedd bele a petrezselyemleveleket. Pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben, és tedd vissza a tűzre. Öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.

Tálaláskor, aki szereti, reszelt sajtot szórhat bele.

Ízletes, laktató póréhagymaleves – Így készítve lesz selymes és tartalmas

Hideg estéken átmelegíti a testet és a lelket a selymes póréhagymaleves, amit csipetnyi szerecsendió tesz különlegesebbé.

Elolvasom
Ezt is szeretjük