Ropogós krumplibundában sült, töltött csirkemell: különleges, de nem macerás
Változtass a megszokott paníron, dobd fel a csirkemellet fűszeres krumplibundával! A gombás-sajtos töltelék is isteni.
A töltött, göngyölt, rántott csirkemellel képtelenség melléfogni. Ebben a receptben az a különleges, hogy nem hagyományos panír, hanem fűszeres krumplibunda kerül a húsra. Laktató, a töltelék jól variálható, kívül fantasztikusan ropogós, belül pedig finom puha, omlós lesz a hús.
Krumplibundában sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db csirkemell
- 30 dkg gomba
- 15 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- olaj
A krumplibundához
- 10 dkg liszt
- 2 db krumpli nagyobb
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. Add hozzá a meghámozott, feldarabolt gombát, és ízlés szerint sózd, borsozd. Dobd hozzá az aprított fokhagymát, a petrezselymet, és süsd addig, amíg a gomba megpuhul.
A csirkemellet öblítsd le, és itasd le róla a nedvességet. Vágd vékonyabb szeletekre, és oszd el a húsokon egyformán a gombát. Szórd meg reszelt sajttal, és göngyöld fel. Tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A krumplit hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojást, a lisztet, és jól keverd össze. Palacsintaszerű masszát kell kapnod. Ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A húst forgasd meg kevés lisztben, majd a krumplis masszában, és bő, forró olajban süsd aranybarnára. Közben forgasd, hogy egyformán piruljon a bunda. Az olajból kiszedve alaposan csepegtesd le papírtörlőn.
A fűszervajas kijevi csirkemell is megunhatatlan. Otthon is lehet olyan finom, mint a kedvenc vendéglődben.
Kép: Getty Images.
- húsételek
- csirkemell
- krumpli
- krumplibundában sült rántott hús
- rántott étel
- csirke krumplibundában
- krumplibundában sült csirkemell
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció