Ropogós krumplibundában sült, töltött csirkemell: különleges, de nem macerás

Változtass a megszokott paníron, dobd fel a csirkemellet fűszeres krumplibundával! A gombás-sajtos töltelék is isteni.

Krumplibundában sült, töltött csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött, göngyölt, rántott csirkemellel képtelenség melléfogni. Ebben a receptben az a különleges, hogy nem hagyományos panír, hanem fűszeres krumplibunda kerül a húsra. Laktató, a töltelék jól variálható, kívül fantasztikusan ropogós, belül pedig finom puha, omlós lesz a hús.

Krumplibundában sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj

A krumplibundához

  • 10 dkg liszt
  • 2 db krumpli nagyobb
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. Add hozzá a meghámozott, feldarabolt gombát, és ízlés szerint sózd, borsozd. Dobd hozzá az aprított fokhagymát, a petrezselymet, és süsd addig, amíg a gomba megpuhul. 

A csirkemellet öblítsd le, és itasd le róla a nedvességet. Vágd vékonyabb szeletekre, és oszd el a húsokon egyformán a gombát. Szórd meg reszelt sajttal, és göngyöld fel. Tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel, hogy ne nyíljon szét sütés közben. 

A krumplit hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojást, a lisztet, és jól keverd össze. Palacsintaszerű masszát kell kapnod. Ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A húst forgasd meg kevés lisztben, majd a krumplis masszában, és bő, forró olajban süsd aranybarnára. Közben forgasd, hogy egyformán piruljon a bunda. Az olajból kiszedve alaposan csepegtesd le papírtörlőn. 
A fűszervajas kijevi csirkemell is megunhatatlan. Otthon is lehet olyan finom, mint a kedvenc vendéglődben. 

Kép: Getty Images.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük