Szénhidrátszegény, mégis laktató töltött gomba: hús nélkül is tele van fehérjével

A zöldséges krémsajttal töltött gombafejek után senki nem marad majd éhes.

Krémsajttal töltött gomba
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gombát is számtalan módon töltheted meg: zöldséges, hagymás krémsajttal egyszerűen ellenállhatatlan. Érdemes portobello gombát használni hozzá, mert annak a kalapjába sok töltelék fér, de ha azt nem kapsz, egyszerű, nagyobb fejű csiperkéből is tökéletes lesz.  

Krémsajttal töltött gomba

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg krémsajt
  • 8 gomba (mérettől függően)
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 újhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 kaliforniai paprika
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombák szárát vágd ki. A kalapokat mosd meg alaposan, töröld szárazra, sorakoztasd fel őket egy tepsiben, és mindkét oldalukat szórd meg sóval és borssal.

 

A töltelékhez az újhagymát, a petrezselymet és a paprikát aprítsd fel. Keverd össze őket a krémsajttal és a zúzott fokhagymával, szórd meg ezt is sóval, borssal és kakukkfűvel, majd az egészet oszd el a gombafejekben. Szórd meg a tetejüket reszelt parmezánnal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 25 percre.

A gomba kivágott szárát se dobd ki: pizza tetejére tökéletes lesz.

Így készül a négyszögletes szicíliai pizza: vastagabb, de nagyon foszlós a tészta

A tészta és a szósz elkészítése sem bonyolult, ha egyszer rákapsz a pizzasütésre, nem tudsz vele leállni.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük