Szénhidrátszegény, mégis laktató töltött gomba: hús nélkül is tele van fehérjével
A zöldséges krémsajttal töltött gombafejek után senki nem marad majd éhes.
A gombát is számtalan módon töltheted meg: zöldséges, hagymás krémsajttal egyszerűen ellenállhatatlan. Érdemes portobello gombát használni hozzá, mert annak a kalapjába sok töltelék fér, de ha azt nem kapsz, egyszerű, nagyobb fejű csiperkéből is tökéletes lesz.
Krémsajttal töltött gomba
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg krémsajt
- 8 gomba (mérettől függően)
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 újhagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 kaliforniai paprika
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A gombák szárát vágd ki. A kalapokat mosd meg alaposan, töröld szárazra, sorakoztasd fel őket egy tepsiben, és mindkét oldalukat szórd meg sóval és borssal.
A töltelékhez az újhagymát, a petrezselymet és a paprikát aprítsd fel. Keverd össze őket a krémsajttal és a zúzott fokhagymával, szórd meg ezt is sóval, borssal és kakukkfűvel, majd az egészet oszd el a gombafejekben. Szórd meg a tetejüket reszelt parmezánnal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 25 percre.
A gomba kivágott szárát se dobd ki: pizza tetejére tökéletes lesz.
Így készül a négyszögletes szicíliai pizza: vastagabb, de nagyon foszlós a tészta
A tészta és a szósz elkészítése sem bonyolult, ha egyszer rákapsz a pizzasütésre, nem tudsz vele leállni.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció