Egyszerű, krémsajtos pogácsa
Több napig puha marad
Mostantól ez a krémsajtos lesz a kedvenc pogácsarecepted! Könnyű elkészíteni, foszlós és finom.

Egyszerű, krémsajtos pogácsa
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

Ez a blézer az őszi szezon legdögösebb viselete: még a snassz szetteket is menővé teszi »

Michael Jackson 22 éves lánya igazi vadóc: vagány fotókon a gyönyörű modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha megkóstolod ezt a sajtos pogácsát, a többi receptedet le fogod cserélni erre. Nagy előnye, hogy nem kell a hajtogatással bajlódni. A pihentetésre viszont hosszabb időt kell szánni. Némethné Zsuzsa krémsajtos pogácsája mindig nyerő.

Krémsajtos pogácsa

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg krémsajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 1 kockacukor

Tetejére

  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 tojássárga
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, dobj bele cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Tedd félre 10-15 percre. Ha jól megemelkedik, keverd a liszthez, rakd bele a krémsajtot, a tejfölt és a sót. Gyúrj belőle szép sima tésztát, majd formázd cipóvá. Takard le, és fóliába csomagolva tedd két-három órára a hűtőbe.

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ujjnyi vastagra. A pogácsákat szaggasd ki közepes nagyságú kiszúróval, majd pakold sütőpapírral bélelt tepsibe. Felvert tojássárgával kend le mindegyik tetejét, és szórj rá reszelt sajtot. Keleszd még 30 percig, így ismét megemelkedik a tészta. Tedd 180 fokos sütőbe, és 20-30 perc alatt süsd aranybarnára.

Ezt is szeretjük