Egyszerű, krémsajtos pogácsa

Több napig puha marad

Mostantól ez a krémsajtos lesz a kedvenc pogácsarecepted! Könnyű elkészíteni, foszlós és finom.

Egyszerű, krémsajtos pogácsa
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha megkóstolod ezt a sajtos pogácsát, a többi receptedet le fogod cserélni erre. Nagy előnye, hogy nem kell a hajtogatással bajlódni. A pihentetésre viszont hosszabb időt kell szánni. Némethné Zsuzsa krémsajtos pogácsája mindig nyerő.

Krémsajtos pogácsa

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg krémsajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 1 kockacukor

Tetejére

  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 tojássárga
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, dobj bele cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Tedd félre 10-15 percre. Ha jól megemelkedik, keverd a liszthez, rakd bele a krémsajtot, a tejfölt és a sót. Gyúrj belőle szép sima tésztát, majd formázd cipóvá. Takard le, és fóliába csomagolva tedd két-három órára a hűtőbe.

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ujjnyi vastagra. A pogácsákat szaggasd ki közepes nagyságú kiszúróval, majd pakold sütőpapírral bélelt tepsibe. Felvert tojássárgával kend le mindegyik tetejét, és szórj rá reszelt sajtot. Keleszd még 30 percig, így ismét megemelkedik a tészta. Tedd 180 fokos sütőbe, és 20-30 perc alatt süsd aranybarnára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük