Így lesz ropogós a kovászos uborka

Hétvégén el is készítheted, meleg lesz

A nyár nagy kedvence, amit kezdő háziasszonyok sem rontanak el.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kovászos uborka elkészítése könnyebb, mint gondolnád. Érdemes most beszerezni friss uborkát a piacon, és néhány nap múlva már eheted is.

Kovászos uborka receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 kg közepes méretű uborka
  • 2 l víz
  • 15 dkg kenyér
  • 5 dkg
  • 1 csomag kapor
  • 1 fej fokhagyma
  • 0.5 teáskanál bors
  • 2.5 literes üveg
Recept idők

Elkészítés:

Az üveget alaposan fertőtlenítsd ki. Mosd le a kaprot, majd jó alaposan, legalább négy-öt vízben a kovászolni való uborkát. A végeiből csípj le egy kicsit, hosszában vágj bele négy-négy csíkot. Ez azért szükséges, hogy a sós víz majd jól át tudja járni.

Először a kaprot tedd az üveg aljába, majd rendezd el benne az uborkákat is függőlegesen, szorosan egymás mellé. Tedd rá a megpucolt fokhagymagerezdeket és a borsot. 

Keverj két liter meleg vízhez körülbelül két evőkanál sót, öntsd az uborkára. Fontos, hogy teljesen ellepje. A tetejére pedig rakd a kenyeret. Az üveget fedd le, majd vidd ki napos helyre. Éjszakára is hagyd ott. Három nap múlva kóstold meg, ha elég sós, és az íze is jó, elkészült.

15875775 c9aa9ea91e0f96163f797965ee312d1a wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük