Selymes és lágy, körtés zellerkrémleves: tejszínnel sűrítve a legfinomabb
Kényeztesd az ízlelőbimbóidat, forrósítsd fel magadat egy jó nagy tányér körtés zellerkrémlevessel!

Kevés munkával egyszerűen készíthetsz tartalmas levest, amit ráadásul mindenki szeret. Ebben a fogásban a sós és az édes ízek remekül harmonizálnak egymással, a körtét és a zellert is feldobja a gyömbér. A krémes, selymes leves nemcsak a hidegre jelent gyógyírt, de az immunrendszeredet is felturbózza.
Körtés zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db körte
- 1 db zellergumó nagy
- 1 db húsleveskocka
- 1 dl tejszín
- 3 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- gyömbér
Elkészítés:
Pucold meg a zellert és a körtét, mindkettőt kockázd fel egészen apróra. Kevés zsiradékon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd rakd hozzá a zellert és a körtét. Öntsd fel nyolc deci vízzel, és morzsolj bele leveskockát. Ízesítsd sóval, borssal és körülbelül két centis gyömbérdarabkákkal.
Főzd lefedve 15 percig, majd, amikor minden puha, pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. Melegen tálald, pirított kenyérkockával vagy baconnel.
A zellert rengeteg módon felhasználhatod, még a krumplit is helyettesítheted vele. Törve, hagymával fantasztikus köret lehet.