Pofonegyszerű fűszeres körtekompót: évről évre így készítjük
Tedd el most a körtekompótot, és élvezd hónapok múlva a zamatos gyümölcs ízét!

Pofonegyszerű fűszeres körtekompót: évről évre így készítjük
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyszerűen nincs jobb a házi kompótoknál. A körtéből isteni befőttet készíthetsz viszonylag gyorsan és nagyon egyszerűen. Ha odafigyelsz egy-két fontos dologra, akár évekig is eláll a kompót. A tartósítás egyik titka, hogy az üvegeket fertőtlenítsd ki, és nagyon fontos a légmentes lezárás is.

Körtekompót recept

Hozzávalók

  • 2 kg körte
  • 60 dkg cukor
  • 1 l víz
  • 1 rúd fahéj
  • 1 rúd vanília
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket készítsd elő, tehát alaposan mosd el, és szárítsd meg. Hámozd meg a körtét, a magházat szedd ki, ha találsz benne egészségtelen részt, távolítsd el. Vágd kettő vagy négy részre, és rakd rögtön citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. Készítsd el a szirupot, tehát a vizet kezdd melegíteni, keverd el benne a cukrot, és forrald fel.
 

Öntsd le a gyümölcsökről a citromos levet, és rendezd a körtéket üvegekbe. Rakj mindegyikbe fahéjat, vaníliát, majd önts rá annyi szirupot, hogy mindent jól ellepjen. Kötözd le az üvegek száját, két celofánréteg közé tehetsz akár egy késhegynyi tartósítószert is. Állítsd az üvegeket egy nagyobb edénybe, és háromnegyedig töltsd fel vízzel. Kis lángon forrald fel, és gőzöld 20-30 percig. Hagyd a kompótokat a vízben kihűlni, majd tárold száraz, hűvös helyen. 

Ezt is szeretjük