Zamatos körte borban párolva: ezekkel a fűszerekkel dobd fel a gyümölcsöt
Ha olyan desszertre vágysz, ami átmelegít, és jobb kedvre derít, párolj körtét fűszeres borban!

korte-borban-parolva
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A borban párolt körtével bárkit lenyűgözhetsz. Az elkészítése semmilyen kihívást nem jelenthet. Ne izgulj, a bor alkoholtartalma elillan, a fűszerek aromája pedig kioldódik, így lesz igazán mesés a desszert. Még ellenállhatatlanabbá teheted, ha olvasztott csokival öntöd le a puha gyümölcsöt. 

Körte borban párolva

Hozzávalók:

  • 6 db körte
  • 8 dkg cukor
  • 3 dl vörösbor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 6 db szegfűszeg
  • 3 db csillagánizs
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A körtéket  hámozd meg úgy, hogy a száruk megmaradjon. Az alsó részükről vágj le egy vékony szeletet. Öntsd a bort egy magasabb falú lábosba, rakd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget, majd facsard bele a citrom levét. Állítsd bele a körtéket, és kezdd el melegíteni.

Párold forrástól számítva 20 percig, amíg a körték megpuhulnak. Az fontos, hogy ne essenek szét. Forrón, kevés borral leöntve kínáld. Tovább turbózhatod még tejszínhabbal, csokival. 
A fűszeres körtekrémleves is isteni, melegen és hidegen is tökéletes. 

Ezt is szeretjük