
Zamatos körte borban párolva: ezekkel a fűszerekkel dobd fel a gyümölcsöt
Ha olyan desszertre vágysz, ami átmelegít, és jobb kedvre derít, párolj körtét fűszeres borban!


A borban párolt körtével bárkit lenyűgözhetsz. Az elkészítése semmilyen kihívást nem jelenthet. Ne izgulj, a bor alkoholtartalma elillan, a fűszerek aromája pedig kioldódik, így lesz igazán mesés a desszert. Még ellenállhatatlanabbá teheted, ha olvasztott csokival öntöd le a puha gyümölcsöt.
Körte borban párolva
Hozzávalók
- 6 db körte
- 8 dkg cukor
- 3 dl vörösbor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 rúd fahéj
- 6 db szegfűszeg
- 3 db csillagánizs
- 0.5 db citrom
Elkészítés:
A körtéket hámozd meg úgy, hogy a száruk megmaradjon. Az alsó részükről vágj le egy vékony szeletet. Öntsd a bort egy magasabb falú lábosba, rakd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget, majd facsard bele a citrom levét. Állítsd bele a körtéket, és kezdd el melegíteni.
Párold forrástól számítva 20 percig, amíg a körték megpuhulnak. Az fontos, hogy ne essenek szét. Forrón, kevés borral leöntve kínáld. Tovább turbózhatod még tejszínhabbal, csokival.
A fűszeres körtekrémleves is isteni, melegen és hidegen is tökéletes.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept