Hercegnőburgonya, igazi chips: 7 szuper köret krumpliból, ha már unod a pürét
A krumpli rengeteg változatban készíthető, ezekből válogattunk.

Dia

	Töltött héjában sült krumpli	Akár önálló fogásnak, akár köretnek készíted el, a töltött krumpli mindig remek választás. Egyszerű összedobni, és amíg sül, addig bőven lesz időd elkészíteni a többi fogást is. Gyakorlatilag bármivel sütheted, amit csak szeretsz, szinte minden jól áll neki, mindennel finom lesz.

Töltött héjában sült krumpli

Akár önálló fogásnak, akár köretnek készíted el, a töltött krumpli mindig remek választás. Egyszerű összedobni, és amíg sül, addig bőven lesz időd elkészíteni a többi fogást is. Gyakorlatilag bármivel sütheted, amit csak szeretsz, szinte minden jól áll neki, mindennel finom lesz.

Dia

	Házi chips	Nincs jobb, mint a frissen sült, ropogós, fűszeres vagy simán sós házi chips. Rágcsálnivalónak és köretnek is remek megoldás, utóbbi főleg akkor, ha valamilyen salátát is készítesz a főétel mellé, úgy már kész lakoma. Jobbnál jobb mártogatósokkal pedig bármilyen alkalomra tökéletes. 

Házi chips

Nincs jobb, mint a frissen sült, ropogós, fűszeres vagy simán sós házi chips. Rágcsálnivalónak és köretnek is remek megoldás, utóbbi főleg akkor, ha valamilyen salátát is készítesz a főétel mellé, úgy már kész lakoma. Jobbnál jobb mártogatósokkal pedig bármilyen alkalomra tökéletes. 

Dia

	Hercegnőburgonya	A hercegnőburgonya sem bonyolult darab, cserébe viszont nagyon látványos fogás. Egyszerűen csak főzd meg a krumplit, mintha pürét készítenél, keverd el tojássárgájával, vajjal és a kedvenc fűszereiddel, töltsd ezt az egészet kinyomóba, egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd ki, és süsd készre 180 fokon. Mindenki imádni fogja.

Hercegnőburgonya

A hercegnőburgonya sem bonyolult darab, cserébe viszont nagyon látványos fogás. Egyszerűen csak főzd meg a krumplit, mintha pürét készítenél, keverd el tojássárgájával, vajjal és a kedvenc fűszereiddel, töltsd ezt az egészet kinyomóba, egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd ki, és süsd készre 180 fokon. Mindenki imádni fogja.

Dia

	Krumplisaláta	A hidegtálak első számú fogása, ami minden sült mellé jól áll, nem más, mint a krumplisaláta. Készítheted majonézzel vagy csak simán hagymával és ecettel, mindkét változatnak elég nagy rajongótábora van idehaza és szerte a világon. 

Krumplisaláta

A hidegtálak első számú fogása, ami minden sült mellé jól áll, nem más, mint a krumplisaláta. Készítheted majonézzel vagy csak simán hagymával és ecettel, mindkét változatnak elég nagy rajongótábora van idehaza és szerte a világon. 

Dia

	Steakburgonya	Az utóbbi években egyre több helyen kapható a steakburgonyának csúfolt mirelit rettenet, azonban ez a fogás is lehet nagyon finom, a titok nyitja annyi, hogy nem a fagyasztóban kell keresned a megoldást, hanem egyszerűen frissen, magadnak kell elkészíteni. Végy kisméretű krumplikat, tisztítsd meg őket jó alaposan, vágd félbe, negyedbe, sózd és borsozd, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon süsd készre. Fokhagymával, kakukkfűvel ízesítve még jobb lesz!

Steakburgonya

Az utóbbi években egyre több helyen kapható a steakburgonyának csúfolt mirelit rettenet, azonban ez a fogás is lehet nagyon finom, a titok nyitja annyi, hogy nem a fagyasztóban kell keresned a megoldást, hanem egyszerűen frissen, magadnak kell elkészíteni. Végy kisméretű krumplikat, tisztítsd meg őket jó alaposan, vágd félbe, negyedbe, sózd és borsozd, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon süsd készre. Fokhagymával, kakukkfűvel ízesítve még jobb lesz!

Dia

	Hagyományos sült krumpli	A gyorséttermekben kapható rósejbni meg sem közelíti az otthon készített változatot. Borzasztó egyszerű és szinte elronthatatlan köret ez, azonban néhány egyszerű szabályt betartva lesz igazán tökéletes. Itt egy mesterszakács receptje, hogy tényleg finom legyen a köret.

Hagyományos sült krumpli

A gyorséttermekben kapható rósejbni meg sem közelíti az otthon készített változatot. Borzasztó egyszerű és szinte elronthatatlan köret ez, azonban néhány egyszerű szabályt betartva lesz igazán tökéletes. Itt egy mesterszakács receptje, hogy tényleg finom legyen a köret.

Dia


                        	Lapcsánka, avagy tócsni
                        	Az ezernevű, olajban sült krumpliételt mindenki ismeri, de legalább látta már a strandokon vagy a környezetében, ahogy fogyasztják. Egyszerűen, egy kis fokhagymás tejföllel is remek, ahogyan bármilyen fűszeres és szaftos hús mellé köretnek is. Sok hozzávaló nem fog kelleni, csak egy kis liszt, tojás, a kedvenc fűszereid és sok-sok olaj, amiben ropogósra sülhet.

Lapcsánka, avagy tócsni

Az ezernevű, olajban sült krumpliételt mindenki ismeri, de legalább látta már a strandokon vagy a környezetében, ahogy fogyasztják. Egyszerűen, egy kis fokhagymás tejföllel is remek, ahogyan bármilyen fűszeres és szaftos hús mellé köretnek is. Sok hozzávaló nem fog kelleni, csak egy kis liszt, tojás, a kedvenc fűszereid és sok-sok olaj, amiben ropogósra sülhet.

Ezt is szeretjük
Fotó: