Egyszerű vajaspiskóta-recept
Ne félj a piskóta megsütésétől, néhány egyszerű szabály betartásával omlós lesz, és nem esik össze.
A piskóta elkészítésétől sok konyhában tapasztalatlan tart, pedig ha alkalmazol néhány trükköt, akkor nem lesz gond az elkészítésével.
Ezúttal egy vajas változat receptjét ismertetjük. Két apró dologra figyelj: ne nyitogasd a sütőt, miközben sül a sütemény, és még forrón szeleteld fel azt, de ne szedd ki a tepsiből - így a gőz távozik, és nem esik össze a piskóta.
Vajaspiskóta
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A vajat a cukor felével verd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet és a sütőport keverd hozzá. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd óvatosan dolgozd bele a maradék cukrot, végül pedig forgasd a lisztes masszába.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és egyengesd el a tetejét. 220 fokra előmelegített sütőbe told a tepsit, és süsd 30 percig, de közben ne nyisd ki a sütő ajtaját!
Még több piskótatrükk
Nézegesd meg képgalériánkat a piskótáról, és ismerj meg még több trükköt, hogy a te sütid is tökéletes legyen.
OLVASD EL EZT IS!
- eper
- sütemény
Epres-túrós bögrés süti
- banán
- sütemény
Omlós gyümölcsös pite banánnal
- eper
- sütemény