Egyszerű vajaspiskóta-recept

Tippek, hogyan lesz tökéletes

Ne félj a piskóta megsütésétől, néhány egyszerű szabály betartásával omlós lesz, és nem esik össze.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A piskóta elkészítésétől sok konyhában tapasztalatlan tart, pedig ha alkalmazol néhány trükköt, akkor nem lesz gond az elkészítésével.

Ezúttal egy vajas változat receptjét ismertetjük. Két apró dologra figyelj: ne nyitogasd a sütőt, miközben sül a sütemény, és még forrón szeleteld fel azt, de ne szedd ki a tepsiből - így a gőz távozik, és nem esik össze a piskóta.

Vajaspiskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A vajat a cukor felével verd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet és a sütőport keverd hozzá. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd óvatosan dolgozd bele a maradék cukrot, végül pedig forgasd a lisztes masszába.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és egyengesd el a tetejét. 220 fokra előmelegített sütőbe told a tepsit, és süsd 30 percig, de közben ne nyisd ki a sütő ajtaját!

Még több piskótatrükk

Nézegesd meg képgalériánkat a piskótáról, és ismerj meg még több trükköt, hogy a te sütid is tökéletes legyen.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük